“Μαρίας Κάλλας” – Αντζελίνα Τζολί: Ξεκινούν τα γυρίσματα – Ποιοι πρωταγωνιστούν

14 Οκτωβρίου 2023

“Μαρίας Κάλλας” – Αντζελίνα Τζολί: Ξεκινούν τα γυρίσματα – Ποιοι πρωταγωνιστούν

Το 2016 με τη βιογραφία της Τζάκι, η Νάταλι Πόρτμαν κερδίζει μια ακόμα υποψηφιότητα για Όσκαρ σε συνολικά τρεις υποψηφιότητες.

Το 2021 με το Spencer [βιογραφία της Diana], η Κρίστεν Στιούαρτ κερδίζει την πρώτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ.

Το 2024 μήπως με το Μαρία [βιογραφία της Μαρία Κάλλας] θα φτάσει ξανά η Αντζελίνα Τζολί στα Όσκαρ;

Ο Pablo Larraín έχει το μαγικό άνοιγμα. Με τις βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων έχει κατακτήσει μια θέση στους κορυφαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Το νέο του πρότζεκτ έχει όμως ένα ειδικό βάρος καθώς αναλαμβάνει τη βιογραφία της διεθνούς ντίβας της Όπερα, της Ελληνίδας Μαρίας Κάλλας.

Pablo Larraín: 'Kristen Stewart has something indescribable and that makes  cinema work'

Σε δημοφιλή κινηματογραφικό προορισμό, φαίνεται πως μετατρέπεται η Ηλεία, αφού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, επιλέγεται από μεγάλες εταιρείες παραγωγής για τα γυρίσματα μιας πολλά υποσχόμενης ταινίας.

Πρόκειται για τη “Maria”, το νέο εγχείρημα του Χιλιανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πάμπλο Λαρέν, που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, Μαρία Κάλλας, την οποία θα ενσαρκώσει η Αντζελίνα Τζολί.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, θα βρεθεί μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της εμβληματικής παραγωγής, στην Ηλεία, και πιο συγκεκριμένα, σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κατάκολο, τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αρκετά από τα γυρίσματα, το διάστημα 14 με 16 Οκτωβρίου.

Σημαντικότερο σημείο, είναι βέβαια, η εμβληματική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, το Christina O., που έχεις ως βάση το λιμάνι του Κατακόλου και στην οποία πραγματοποιούνται ήδη πυρετώδεις προετοιμασίες. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στο θρυλικό αυτό πλοίο η σπουδαία υψίφωνος, είχε ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, στο πλευρό του Ωνάση, με τον οποίον είχε μια παθιασμένη σχέση. Χαρακτηριστικές είναι οι αφηγήσεις για τις ερμηνείες που χάριζε στον αγαπημένο της, μέσα στη θαλαμηγό, στην οποία σήμερα φιλοξενούνται, προσωπικά της αντικείμενα, όπως ένα πορτραίτο, ένας χρυσός δίσκος, ερωτικές επιστολές κ.α.

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία της La Divina [όπως έμεινε στις συνειδήσεις του κοινού] έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει αρκετούς από τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν σε κομβικούς ρόλους. Μερικοί από αυτούς είναι οι Kodi Smit-McPhee (X-Men, Αpocalypse, Άσε το Κακό να Μπει, Η Εξουσία του Σκύλου), 

Who Is Kodi Smit-McPhee: All About The First-Time Oscar Nominee – Hollywood  Life

Alba Rohrwacher (Τα θαύματα, Είμαι ο Έρωτας), 

Alba Rohrwacher Set to Play Lenù in RAI/HBO's 'My Brilliant Friend'

Pierfrancesco Favino (Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ, Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι), 

Pierfrancesco Favino, biografia

Haluk Bilginer (Χειμέρια Νάρκη, Η Νύχτα με τις Μάσκες), στον Ελληνικό τύπο έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως το γεγονός ότι το ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση θα υποδυθεί ο βραβευμένος με Emmy διεθνής Τούρκος ηθοποιός

Haluk Bilginer fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı! Haluk Bilginer Son  durumu?

Valeria Golino στον ρόλο της αδελφής της Κάλλας (Ο Άνθρωπος της Βροχής, Στραβοί Πιλότοι σε F-16, Φρίντα), έχει αγκαλιαστεί μόνο από θετικά σχόλια η επιλογή της Βαλέρια Γκολίνο στον ρόλο της Υακίνθης (γνωστή και ως Τζάκι), της κατά 6 χρόνια μεγαλύτερης αδελφής της Κάλλας.

Valeria GOLINO - Festival de Cannes

και η Angelina Jolie ως La Divina Maria (Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω, Maleficent, Ο Κύριος και η Κυρία Σμιτ).

Maria Callas biopic starring Angelina Jolie: cast, plot release date and  music in... - Classic FM

Το σενάριο ολοκληρώθηκε πριν από την απεργία της WGA και είναι του Στίβεν Νάιτ.

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω την παραγωγή της «Maria», η οποία ελπίζω να προβάλλει στο παγκόσμιο κοινό την αξιοσημείωτη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Steven Knight, τη συνεισφορά ολόκληρου του καστ και του συνεργείου, και, ειδικά, τη λαμπρή δουλειά και την εξαιρετική προετοιμασία της Αντζελίνα [Τζολί]» δήλωσε ο σκηνοθέτης. Το σενάριο εστιάζει στις τελευταίτες ημέρες της ντίβας στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

Τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Χιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larraín, θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες. Θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, την Ελλάδα (Κατάκολο), τη Βουδαπέστη και το Μιλάνο.

Οι πρώτες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν με τη μεταμόρφωση της Τζολί, ενθουσίασαν αλλά έγιναν και αφορμή για χιουμοριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα:

Όταν η Αντζελίνα Tζολί μιλούσε για την Κάλλας, χωρίς να μιλάει για την Κάλλας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]