Μείωση τιμών σε καυσόξυλα και πέλετ πριν τη βαρυχειμωνιά

11 Οκτωβρίου 2023

Μείωση τιμών σε καυσόξυλα και πέλετ πριν τη βαρυχειμωνιά. Ευκαιρία για παραγγελίες ξύλων και καύσιμης ύλης ενόψει του χειμώνα έχουν αυτή την περίοδο οι καταναλωτές καθώς οι τιμές βρίσκονται στα ίδια και χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, κ. Χρ. Μπάτας «έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε τις τιμές διότι θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, λόγω των ανατιμήσεων που υπάρχουν στην αγορά», λέγοντας παράλληλα, ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο εργατικό προσωπικό.

Την ώρα που το πετρέλαιο και η βενζίνη φαίνεται ότι θα πάρουν ξανά την ανιούσα οι τιμές των ξύλων κυμαίνονται στην ίδια τιμή με πέρσι, 140 και 160 ευρώ το «στοιβαχτο» και το πέλετ α ποιότητας από 11 με 12 ευρώ το σακί που είχε πέρσι, φέτος στοιχίζει 10 ευρώ. «Υπάρχει μία μείωση 25%, διότι το πέλετ είχε φτάσει και τα 14 ευρώ», αναφέρει ο αντιπρόεδρος

Όσον αφορά τη ζήτηση, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, αφενός λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας, αφετέρου ο κόσμος έχει ξύλα από την προηγούμενη χρονιά.

«Ο κλάδος έχει μεγάλη διαθεσιμότητα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος έμπορος στερεών καυσίμων και τα μέλη του έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τις τιμές καθώς θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, λόγω των ανατιμήσεων που υπάρχουν στην αγορά», δηλώνει  ο κ. Μπάτας.

Τεράστιο πρόβλημα με το εργατικό προσωπικό- αδιαφορία από νομαρχίες και υπουργεία

«Ενδεχόμενος ο κόσμος περιμένει να πιάσουν τα κρύα», λέει ο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, θίγοντας τις ελλείψεις στο προσωπικό.

«Όταν γίνει αυτό θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα με το εργατικό προσωπικό. Δεν έχουμε εργάτες, τα ξύλα χρειάζονται χειρωνακτική εργασία.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ έχουμε κάνει ενέργειες με την νομαρχία και τα υπουργεία, μας λένε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο κωδικός μας στις διακρατικές συμφωνίες. Πρέπει να παρθεί άλλη απόφαση, διότι δεν έχουμε χέρια», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]