Έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ- Εξιχνιάστηκε η εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα

4 Οκτωβρίου 2023

Έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ το μεσημέρι. Εξιχνιάστηκε η εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ενημέρωση για την υπόθεση αναμένεται το μεσημέρι από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η δολοφονία των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα -  Fimotro

Η παρουσίαση για την εξιχνίαση της αιματηρής υπόθεσης θα γίνει στις 13:30 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι στο μακελειό στην Λούτσα οι δράστες, που όπως εκτιμάται διέφυγαν από τη χώρα, πυροβόλησαν πάνω από 60 φορές, με δύο πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα.

Στη Λούτσα εκτελέστηκαν έξι άτομα τουρκικής υπηκοότητας, τα οποία ήταν συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η αντίπαλη συμμορία από την Κωνσταντινούπολη κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαιο θανάτου, με τον 32χρονο που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παράλληλα, φέρεται να έχει συλληφθεί ένα ακόμα άτομο και να έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Το χρονικό

H ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε λίγο πριν τις 19:00, στις 11 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό δρόμο της Αρτέμιδας. Αμέσως αρκετοί πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για να σπεύσει στο σημείο.

Όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στην οδό Αρίωνος, είδαν πέντε νεκρούς άνδρες μέσα σε ένα όχημα με γερμανικές πινακίδες και άλλον ένα νεκρό εκτός του οχήματος. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή και απέκλεισαν το σημείο.

Τα θύματα δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα στο όχημά τους. Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην Αρτέμιδα και είχαν αποφασίσει, την ημέρα της δολοφονίας τους, να μετακινηθούν για να διαφύγουν από τους διώκτες τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα έξι θύματα είχαν εμπλακεί στις αρχές Αυγούστου σε μία διπλή δολοφονία Τούρκων μαφιόζων στην Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ένα άτομο τουρκικής καταγωγής συνελήφθη δύο ώρες περίπου μετά την μαφιόζικη εκτέλεση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς κρίθηκε ύποπτος και είχε πάνω του τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η επίθεση έγινε με πυροβόλο όπλο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είδε τους δράστες η γειτόνισσα να ελέγχουν το ΙΧ με τους νεκρούς και στη συνέχεια να αποχωρούν. 

«Ήμουν στο σπίτι και άκουσα πυροβόλο όπλο. Κάνει ένα διάλειμμα για λίγο και οι πυροβολισμοί ήταν πιο αραιοί. Ανησύχησα, γιατί δεν γίνεται κάποια εκδήλωση στη γειτονιά, γάμος, βάφτιση. Επειδή έχω λίγες γνώσεις από όπλα κατάλαβα ότι είναι πυροβόλο όπλο», ανέφερε μιλώντας στο Reader. 

«Διάβασα πυροβολισμοί στην Αρτέμιδα και κατάλαβα πως έγινε στη γειτονιά. Φοβήθηκα μην ήταν γνωστοί, ενδοοικογενειακή βία. Ήρθα εδώ αμέσως και η Αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο. Είδα σκεπασμένα δύο θύματα και έμαθα τέσσερις πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η γειτόνισσα νόμιζε ότι έκαναν παιχνίδια νέοι με στρακαστρούκες και βγήκε έξω και είδε να κοιτάνε μέσα στο ΙΧ και μετά έφυγαν». 

Ποιοι ήταν οι έξι

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ο οποίος φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ. και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο Ογουζχάν Χ. συνελήφθη από το Τμήμα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης σε συνοριακή διάβαση, καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα στη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα. Νεκροί είναι επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, μάλιστα, κάνουν λόγο πως σε περσινή επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 131 μέλη της συμμορίας για παρόμοιες επιθέσεις και περιστατικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]