Αυτές οι τροφές κόβουν την όρεξη για τσιμπολόγημα

2 Οκτωβρίου 2023

Αυτές οι τροφές κόβουν την όρεξη για τσιμπολόγημα, δοκιμάστε όταν έχετε έντονη πείνα

Η έντονη πείνα συχνά μας οδηγεί στην κατανάλωση σνακ, τα οποία δεν είναι καθόλου θρεπτικά, αλλά και στην υπερκατανάλωση φαγητού.

Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες τροφές που κόβουν την όρεξη και την πείνα και μας δίνουν το περιθώριο να έχουμε ένα πιο σωστό πρόγραμμα και διατροφολόγιο.

Μαύρη σοκολάτα

Πόσο υγιεινή είναι η μαύρη σοκολάτα - Votanistas

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λίγης ποσότητας μαύρης σοκολάτας μειώνει το αίσθημα της πείνας. Ενώσεις στη μαύρη σοκολάτα επιβραδύνουν την πέψη και μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ξηρά δαμάσκηνα

Η κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων λειτουργεί ως καταστολέας της πείνας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυτικές ίνες και η σορβιτόλη των δαμάσκηνων σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και την επιθυμία για γλυκιά γεύση.

Μέντα

7 μοναδικά οφέλη που έχει η μέντα: Ανακούφιση στο στομάχι, αλλά όχι μόνο

Τα αιθέρια έλαια που περιέχει η μέντα μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκά. Έτσι, εάν αισθάνεστε πεινασμένοι, πιείτε πρώτα ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μέντας ή ένα ποτήρι νερό εμποτισμένο με φρέσκια μέντα. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται επίσης ότι μασώντας τσίχλα ή βουρτσίζοντας τα δόντια τους με μια οδοντόκρεμα μέντας η λαχτάρα τους για φαγητό φεύγει.

Βρώμη

10 τρόποι να κάνεις ένα μπολ με βρώμη πραγματικά γευστικό |  www.olivemagazine.gr

Η βρώμη έχει επίσης πολλά γραμμάρια φυτικών ινών, επομένως είναι άλλη μία τροφή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διώξτε τη λαχτάρα για ώρες ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα νόστιμο μπολ με μούσλι.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! – FoodTrails Magazine

Τα μήλα αποτελούν μια ιδανική λύση για σνακ ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν το αίσθημα της πείνας καθώς περιέχουν την πηκτίνη η οποία βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Καφές

O αγαπημένος σου καφές, προστατεύει την καρδιά σου;

H καφεΐνη βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων και ενισχύει την θερμογένεση μέσω της οποίας καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Αυγά

Αβγό: Έξι σημαντικά οφέλη για την υγεία

Άλλη μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία σύμφωνα με έρευνες σε βοηθά να ελέγξεις την πείνα σου μέχρι και 36 ώρες μετά.

Καυτερή πιπεριά

Έφαγε την πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο και κατέληξε στα Επείγοντα!

Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό που δίνει στην πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ διαπίστωσαν επίσης πως το ίδιο αυτό συστατικό βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της πείνας και της λιγούρας.

Φακές

Φακές σούπα | www.olivemagazine.gr

Αυτά τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όσπρια έχουν λιγότερες θερμίδες από πολλά κρέατα, καθώς και υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών, οι οποίες γεμίζουν το στομάχι σας, σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι γρήγορα. Συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες στο γεύμα σας όχι μόνο για να παραμείνετε χορτάτοι μερικές ώρες περισσότερο, αλλά και για να τρώτε μικρότερη ποσότητα θερμίδων συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]