Τα ζώδια της Εβδομάδας

1 Οκτωβρίου 2023

Τα ζώδια της Εβδομάδας από 1 έως 8 Οκτωβρίου 2023

Κριός

Ο κόσμος σε χρειάζεται, η επικοινωνία δίνει και παίρνει, βγαίνεις, γνωρίζεις, μιλάς, μπορεί και να ερωτεύεσαι, επιπόλαια ή σε βάθος, πάντως κινείσαι και νιώθεις ότι ζεις. Τι είναι αυτό όμως που κρύβεται και δεν βγαίνει από το μυαλό σου ή από την καρδιά σου. Είναι σκέψη, συναίσθημα ή και τα δύο; Γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ένα κενό, ένα θέμα που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς ήσυχος και που σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι δύο οντότητες ταυτόχρονα. Η μία που μιλάει και που δείχνει ένα νορμάλ και θετικό κοινωνικό πρόσωπο και η άλλη που παρατηρεί και δεν είναι και τόσο χαρούμενη.

Γιατί λοιπόν να μην κάνεις το βήμα να φέρεις και την άλλη σου πλευρά στην επιφάνεια, αυτήν που είναι πιο προβληματισμένη. Μπορεί να βρει περισσότερη συμπαράσταση από όση νομίζεις και μπορεί να δει και λύσεις, όταν τη βγάλεις από το σκοτάδι και την απομόνωση.

Ταύρος

Μπορούν η δουλειά, η παραγωγικότητα και τα καλύτερα οικονομικά να βελτιώσουν τη διάθεσή σου; Ναι, μπορούν και με το παραπάνω. Έχεις λοιπόν τη δυνατότητα να δεις εξελίξεις σε αυτούς τους τομείς, να αξιοποιήσεις μια ευκαιρία και να προγραμματίσεις καλύτερα τη ζωή σου.

Αλλά από την άλλη μεριά έχεις μια θλίψη που μπορεί και να σε απομονώνει και που η διαχείρισή της δεν εξαρτάται καθόλου από τα υλικά αγαθά ή την αίσθηση ασφάλειας. Μπορεί η πεποίθησή σου ότι οι άλλοι δεν είναι κοντά σου όταν τους χρειάζεσαι να μην είναι αληθινή, να αυτό-εξαπατάσαι κατά κάποιο τρόπο.

Δίδυμοι

Μερικές φορές το πού εστιάζουμε την προσοχή μας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Για παράδειγμα, μπορεί η προσοχή σου αυτή την περίοδο να εστιαστεί πολύ στον επαγγελματικό τομέα της ζωής σου. Και πιο συγκεκριμένα στα δύσκολα και πιεστικά κομμάτια. Αυτό μπορεί να γίνεται όχι για μαζοχιστικούς λόγους, αλλά επειδή ασυνείδητα επιστρατεύεται η ύπαρξή σου προκειμένου να βρεις λύσεις. Βέβαια, κάποια στιγμή η τάση να εστιάζεις στα αρνητικά μπορεί να πάρει παθολογική μορφή.

Ακόμη και οι έμφυτες διαδικασίες που υπάρχουν για να μας προστατεύσουν, όπως το άγχος, αν αφεθούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα από εμάς χωρίς να πατήσουμε το off, όταν αυτό κάποιες φορές είναι απαραίτητο, μπορούν να αποβούν καταστροφικές. Δώσε προσοχή και στα θετικά που συμβαίνουν ή που θα συμβούν. Επένδυσε σε αυτά και όσο για τα αρνητικά, απλά πάρε το μάθημα που σου προσφέρουν.

Καρκίνος

Το ξέρεις πολύ καλά ότι η διαίσθησή σου ορισμένες φορές είναι απίστευτα δυνατή. Και δεν πρόκειται για κάτι υπερφυσικό. Είσαι τόσο «ευαίσθητος» και επιστρατεύεις τόσο γρήγορα τη λογική σου σκέψη, που το μυαλό σου γίνεται ένας υπολογιστής που δεν μαντεύει απαραίτητα, αλλά υπολογίζει κατά κάποιο τρόπο αυτό που θα συμβεί. Μπορείς να δείξεις εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου, επειδή μπορεί να σε οδηγήσει σε μια σωστή για σένα επιλογή.

Και όταν λέμε εμπιστοσύνη δεν εννοούμε να την ακολουθήσεις τυφλά. Να ελέγξεις και με τη λογική το κατά πόσο μπορούν να ευσταθούν οι υπολογισμοί σου. Και αν αυτές τις μέρες χρειάζεσαι κάποιες ποιοτικές στιγμές με τον εαυτό σου αξίζει να τις επιδιώξεις. Οι ιδέες αυξάνονται, η διάθεση βελτιώνονται και οι στόχοι επαναπροσδιορίζονται με την επικέντρωση στις ανάγκες σου.

Λέων

Αυτές οι μέρες μπορούν να είναι πολύ κοινωνικές. Και δεν είναι ότι δεν είσαι κοινωνικός και στο υπενθυμίζουμε ότι καλό θα ήταν να είσαι, αλλά επειδή πιθανώς έχεις περιοριστεί λίγο το τελευταίο διάστημα, καλό θα ήταν να ξαναερχόσουν σε επαφή με τον κόσμο. Το ενδιαφέρον αυτή τη βδομάδα προκύπτει από τους άλλους σε σχέση με σένα. Δηλαδή από τις συνεργασίες και γενικότερα την επαφή σου με τον κόσμο.

Μπορεί από τη μία μεριά να συνεργαστείς και να εντυπωσιαστείς και εσύ ο ίδιος με τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ένωση των δυνάμεών σου με κάποιον άλλον ή μπορεί και να συντροφευτείς.

Παρθένος

Δύο κάπως αντιφατικά μηνύματα αυτή τη βδομάδα. Το πρώτο είναι ότι η δουλειά μπορεί να πάει καλά. Ίσως αναλάβεις ένα νέο επαγγελματικό έργο που θα βγάλει όλη την ορμητικότητα και το πάθος σου και θα σε ανανεώσει ψυχικά. Το δεύτερο είναι ότι μια σχέση ή κατά πάσα πιθανότητα μια συνεργασία μπορεί να δημιουργεί προβλήματα.

Από τη μία μεριά μπορεί η επικοινωνία να είναι απαραίτητη, από την άλλη ίσως να πρέπει να φρενάρεις και να μην αποκαλύπτεις πολλές πληροφορίες, παρά σταδιακά και όσο πρέπει. Επειδή είναι ανάμικτα τα μηνύματα, καλό θα ήταν να προχωράς προσεκτικά και διερευνητικά, ειδικά αν έχεις πολλές επαφές με άτομα κύρους.

Ζυγός

Μερικές φορές είσαι τόσο κοντά στο να φτιάξει κάτι στη ζωή σου και να νιώσεις περισσότερο ασφαλής, αλλά λίγο αργότερα φαντάζεσαι ότι τα πάντα διαλύονται. Γιατί συχνά μια έντονα δυσάρεστη εμπειρία μπορεί να σε κάνει να εστιάζεις μόνο σε αυτήν και να παραβλέπεις τα υπόλοιπα, επειδή μοιάζει σαν να επηρεάζονται από αυτήν.

Όπως δηλαδή όταν πέσει μια σταγόνα μελάνι σε ένα ποτήρι νερό. Θα το χρωματίσει, αλλά παραμένει μπροστά στο γεμάτο ποτήρι μια μόνο σταγόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σταθείς και να κάνεις έναν μικρό απολογισμό, να αναλογιστείς πόσα πράγματα άλλαξαν τον τελευταίο και πόσους δρόμους σου άνοιξαν αυτές οι αλλαγές.

Σκορπιός

Κάποιες φορές γίνεσαι έκπληκτος θεατής της συνοχής που υπάρχει στις εξελίξεις. Σαν το ένα να σε οδηγεί στο άλλο ή πράγματα που θα πίστευες ότι δεν θα γίνουν ποτέ να βλέπεις να παρακάμπτουν κάθε γνωστό εμπόδιο και να γίνονται πραγματικότητα. Είναι αυτό που λέμε όταν κάτι είναι να γίνει, θα γίνει. Κάπως έτσι, όταν εσύ αποφασίζεις μέσα σου ότι ο δρόμος είναι ένας, αυτόν θα πάρεις, γιατί απλώς δεν θα υπάρχει κανένας άλλος σε μια τέτοια περίπτωση.

Οπότε δεν μένει παρά να δείξεις και λίγη εμπιστοσύνη στην πραγματικότητα και στα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι μια περίοδος κατά την οποία είναι σημαντικό για σένα να μοιράζεσαι. Συναισθήματα κυρίως.

Τοξότης

Τίποτα σημαντικότερο από τις σχέσεις σου αυτή την περίοδο. Γιατί σε τελική ανάλυση, οι σχέσεις είναι και η περιουσία μας και αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις καλά. Μαθαίνεις να βάζεις όρια ή όχι ακόμη; Μήπως είσαι ένας από τους Τοξότες που διστάζουν ακόμη να κάνουν την αλλαγή και να βάλουν όρια σαφή σε ορισμένους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να μην τσαλακώσουν την εικόνα τους ή από φόβο μην διαταραχθούν οι ισορροπίες;

Μόνο εσύ θα βγαίνεις χαμένος σε μια τέτοια περίπτωση. Μην σου πω ότι και ο άλλος που δεν του βάζεις όρια θα βγαίνει επίσης χαμένος, αν σε ενδιαφέρει αυτό σαν πληροφορία. Γιατί όταν δεν δείχνουμε στους άλλους πού να σταματάνε, τους αφήνουμε να ζουν στην άγνοια και να πιστεύουν ότι όλα είναι μια χαρά, ενώ δεν είναι. Το «ως εδώ» λοιπόν στους άλλους θα μπορούσε να αποτελεί ένα είδος διδασκαλίας προς αυτούς, όπως και προς τον εαυτό μας.

Αιγόκερως

Είναι ευχάριστο να έχεις καλά νέα από τη δουλειά, να νιώθεις ότι οι κόποι σου αρχίζουν να ανταμείβονται και ενδεχομένως να έχεις και ένα οικονομικό όφελος αρκετά σημαντικό. Αλλά φτάνει αυτό; Ίσως προσωρινά να λειτουργεί ανακουφιστικά, αλλά οι ανάγκες σου είναι άλλες, περισσότερο συναισθηματικές. Βάλε σε μια τάξη τις εκκρεμότητές σου, ασχολήσου με οτιδήποτε σε γεμίζει και μείνε πιστός σε αυτό, αν πραγματικά σε γεμίζει όμως. Και μετά, ασχολήσου με τις σχέσεις, γενικά. Ίσως και με μια σχέση ειδικά. Γιατί είναι καλό να τα κάνεις με αυτή τη σειρά; Επειδή όταν έχεις οργανώσει ήδη την καθημερινότητά σου η σχέση στην οποία θα μπεις, π.χ. δεν θα την επηρεάσει ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να νιώσεις ότι «ρίχνεις» την προσωπικής σου ζωή για χάρη της.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές σου περνάει από το μυαλό ότι οι άλλοι άνθρωποι ίσως μας κλέβουν χρόνο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για παραγωγή ή δημιουργία. Είναι έτσι όμως τελικά; Μπορεί να μην μας κλέβουν χρόνο. Μπορεί να μας τροφοδοτούν με ενέργεια για να εκμεταλλευόμαστε πιο δημιουργικά αυτόν που διαθέτουμε, ακόμη και αν είναι λιγότερος.

Υδροχόος

Αυτή τη βδομάδα η πανσέληνος πραγματοποιείται στον τρίτο οίκο σου: η συγκεκριμένη λειτουργεί ιδιαίτερα ευνοϊκά όσον αφορά θέματα επικοινωνίας, συμφωνιών και γνωριμιών και ίσως έρχεται η ώρα να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία ή να προετοιμάσεις μια νέα. Επίσης, μια σημαντική γνωριμία έρχεται και διαφοροποιεί λίγο τον τρόπο που σκέφτεσαι πάνω σε ορισμένα θέματα.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η Αφροδίτη που στις 10 περνάει στο απέναντί σου ζώδιο και δημιουργούνται συνεργασίες ή βελτιώνονται και εξελίσσονται ήδη υπάρχουσες. Η συναισθηματική σου ζωή φαίνεται επίσης ότι σε απασχολεί ξαφνικά και ίσως επειδή έρχεσαι σε επαφή με ένα νέο και ενδιαφέρον πρόσωπο. Στις περιόδους που η Αφροδίτη βρίσκεται απέναντί μας, ένα πιθανό σενάριο είναι και ένας νέος έρωτας. Ίσως ένα ζήτημα είναι να αφήνεσαι λίγο περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο κυλάνε τα πράγματα, πρώτα όταν είσαι με τον εαυτό σου, και έπειτα όταν είσαι με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Ιχθύες

Η πανσέληνος στις 29 πραγματοποιείται στον Κριό και οριστικοποιεί ένα θέμα που αφορά τα οικονομικά, μπορεί δηλαδή να κλείνει μια συμφωνία ή να δημιουργείται αυτές τις μέρες κάτι νέο στον επαγγελματικό τομέα που να βελτιώσει την κατάσταση. Γενικότερα τα οικονομικά σου μπορούν να έχουν μια συμπαθέστατη πορεία αυτήν την περίοδο.

Τα επαγγελματικά σου επίσης μπορούν να έχουν εξελίξεις – υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό και ένας από αυτούς είναι ότι η Αφροδίτη βρίσκεται εδώ και καιρό στον Λέοντα. Ο Λέων είναι για σένα μεταξύ άλλων ο τομέας της εργασίας και η θέση της Αφροδίτης εκεί είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Είναι όμως και το σημείο που αφορά τη γενικότερη οργάνωση της καθημερινότητάς σου και των σκέψεων σου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]