“Βούλιαξε” η Νέα Υόρκη από ισχυρή καταιγίδα (videos)

30 Σεπτεμβρίου 2023

“Βούλιαξε” η Νέα Υόρκη από ισχυρή καταιγίδα, Έκλεισε τμήμα του μετρό και τοπικά αεροδρόμια

Μια ισχυρή καταιγίδα σε ώρα αιχμής έπληξε σήμερα τη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και λεωφόροι, να κλείσουν τμήματα του μετρό και να καθυστερήσουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia.

Σύμφωνα με την κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν έως και 13 εκατοστά βροχής σε ορισμένες περιοχές ενώ αναμένονται 18 εκατοστά βροχής παραπάνω την ημέρα.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή, καταιγίδα», σημείωσε η Κάθι Χότσουλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό NY1

Η κυκλοφορία στους δρόμους της Νέας Υόρκης παρέλυσε, με το νερό να περνά πάνω από τα λάστιχα των αυτοκινήτων, σε ένα τμήμα του FDR Drive, μιας σημαντικής οδικής αρτηρίας στο ανατολικό Μανχάταν. Μάλιστα, κάποιοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Όπως δήλωσε στο Associated Press, η Priscilla Fontallio, μία κάτοικος του Μανχάταν, εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, το οποίο βρισκόταν σε ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, για τρεις ώρες. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου», ανέφερε.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν νερά να πλημμυρίζουν σταθμούς του μετρό και υπόγεια.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται τις γραμμές του μετρό και του προαστιακού, προέτρεψε τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να μείνουν στα σπίτια τους. Σχεδόν όλες οι γραμμές του μετρό διακόπηκαν ή άλλαξαν δρομολόγηση ή λειτουργούν με καθυστερήσεις και δύο από τις τρεις γραμμές του σιδηροδρόμου Metro-North Railroad διακόπηκαν.

Παράλληλα, οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο LaGuardia διακόπηκαν για λίγο και στη συνέχεια είχαν καθυστερήσεις σήμερα το πρωί λόγω του νερού που πλημμύρισε το σημείο ανεφοδιασμού του αεροδρομίου. Οι πλημμύρες ανάγκασαν επίσης το κλείσιμο ενός από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου.

Πλημμύρες υπέστησαν και πόλεις γύρω από την πόλη της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]