Βομβαρδισμένη πόλη ο Βόλος – Σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο (εικόνες & βίντεο)

29 Σεπτεμβρίου 2023

Βομβαρδισμένη πόλη ο Βόλος, σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, χωρίς νερό και ρεύμα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των Δήμων της Μαγνησίας και της Περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.

Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης σε όλη την πόλη – Βούλιαξε στη λάσπη, προβλήματα  με το νερό - Newsbomb - Ειδησεις - News

Η κακοκαιρία Elias, αποδείχθηκε πολύ σφοδρότερη της φονικής Daniel, και η πόλη του Βόλου μετράει βαθιές πληγές.

Βόλος: «Πνιγμένος» στη λάσπη μετά την κακοκαιρία Elias – Σημαντικές ζημιές  και στο οδικό δίκτυο προς Πήλιο – Pronews.gr

Οι υποδομές έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Υποσταθμοί του ΔΕΔΔΗΕ που ρευματοδοτούν την πόλη βυθίστηκαν στο νερό, βραχυκύκλωσαν και συνεργεία βρίσκονται επί ποδός από χθες το βράδυ για να επιδιορθώσουν τις δεκάδες βλάβες, αφού το μεγαλύτερο τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος (80%) έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Καταστροφές “Elias”: 200.000 στρέμματα κάτω από το νερό στη Μαγνησία –  Τεράστιες ζημιές σε Βόλο, Λάρισα και Εύβοια - Πρωινός Λόγος Κοζάνη

Καταστροφή υπέστη και το προσωρινό δίκτυο νερού που εγκαταστάθηκε πριν λίγες ημέρες και προσέφερε νερό κατάλληλο για χρήση στους πολίτες.

Κακοκαιρία Elias / Μετρούν τις πληγές τους σε Θεσσαλία και Εύβοια - tvxs.gr

Δρόμοι έχουν παρασυρθεί από ρέματα και από τα ορμητικά νερά αποκλείοντας ολόκληρες περιοχές από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ο δρόμος στην Άλλη Μεριά κατέρρευσε, το ίδιο και στις Αηδονοφωλιές, στο σημείο που είχε μπαζωθεί προσωρινά λόγω της προηγούμενης καταστροφής.

Βούλιαξε σε τόνους λάσπης ο Βόλος: 200.000 στρέμματα κάτω από το νερό στη  Μαγνησία, τεράστιες ζημιές σε Λάρισα και Εύβοια [videos] | Hellasjournal.com

Έπεσε ο δρόμος και στην Κουκουράβα, αλλά και στο Μέγα Ρέμα, αποκλείοντας τη Μακρινίτσα.

Οι δρόμοι γύρω από τον Κραυσίδωνα έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να βουλιάξουν και τα γειτονικά σπίτια και επιχειρήσεις, όπως στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών.

Κακοκαιρία Elias: Βομβαρδισμένο τοπίο ο Βόλος - Αποκαρδιωτικές εικόνες στη  Β. Εύβοια | in.gr

Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των κατοίκων του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας.

«Το Σάββατο το μεσημέρι ήρθε ένα μήνυμα που μας προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή ήταν χαρά Θεού, Δευτέρα και Τρίτης επίσης. Πέρασαν τρεις ημέρες και λέγαμε δεν θα γίνει τίποτα», είπε ο Μάκης Θεοδώρου, κάτοικος του Βόλου.

Κακοκαιρία Elias: Απέραντοι λασπότοποι σε Θεσσαλία και Εύβοια - Μετρούν  πληγές οι κάτοικοι - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Από το απόγευμα και μετά ξαναζήσαμε ένα νέο Daniel. Δεν μας προειδοποίησε κανείς, οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω και η προετοιμασία της πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Ο Βόλος είναι όλος πλημμυρισμένος.

Καταστροφές “Elias”: 200.000 στρέμματα κάτω από το νερό στη Μαγνησία –  Τεράστιες ζημιές σε Βόλο, Λάρισα και Εύβοια - Πρωινός Λόγος Κοζάνη

Οι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν ώστε να καθαριστούν τα ρέματα για να αποφύγουν τις ίδιες εικόνες με την κακοκαιρία Daniel, με τον κο Θεοδώρου να καταγγέλει πως «στον Κραυσίδωνα είχαν ένα φορτηγό και μία τσάπα μόνο», με αποτέλεσμα ο ποταμός να γεμίσει ξανά με μπάζα και να υπερχειλίσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]