Ώρες αγωνίας για τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια – Επιχειρούν βατραχάνθρωποι (βίντεο)

28 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες αγωνίας για τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια, επιχειρούν βατραχάνθρωποι, δύσκολες είναι οι ώρες για τον χειριστή του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια

Ώρες αγωνίες παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες για τον πιλότο του ελικοπτέρου, που έπεσε σήμερα το πρωί (28/09) στη θάλασσα στην περιοχή του Αχλαδίου, στη Βόρεια Εύβοια που «σφυροκοπάται» από την κακοκαιρία «Elias»

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο ελικόπτερο επέβαινε ένα άτομο, πιθανότατα ο χειριστής του και επρόκειτο για μία ιδιωτική πτήση. Παραμένει, όμως, άγνωστο εάν παρέλαβε κάποιον στο Μαντούδι, στην Εύβοια, ή αλλού προτού απογειωθεί πάλι για τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στην εύρεσή του.

Η πορεία του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια

Η πτήση του ελικοπτέρου, που έπεσε στην Εύβοια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ξεκινάει από τις 09:00, περίπου, το πρωί όταν απογειώθκε από το ελικοδρόμιο Αφιδνών, φτάνοντας στο Μαντούδι στις 10:12. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από έναν λόφο κοντά στην περιοχή ενώ έχασε απότομα ύψος, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό.

Για την πορεία της πτήσης του, μάλιστα, είχε ενημερωθεί τόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και ο Πύργος Ελέγχου της 114ης Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, ωστόσο είναι άγνωστο για ποιο λόγο απογειώθηκε όταν μαίνονταν ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για έναν έμπειρο χειριστή, που προερχόταν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την εύρεσή του.

Στις επιχειρήσεις για το ελικόπτερο στην Εύβοια συμμετέχουν ένα ακόμη ιπτάμενο μέσο, τύπου Super Puma, το οποίο προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία και τη βάση της στη Νέα Αγχίαλο.

Παράλληλα, συμμετέχουν πλωτά μέσα του Λιμενικού ενώ από ξηράς έχουν σπεύσει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Εύβοιας. Όπως ειπώθηκε, στο σημείο βρίσκεται και η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

«Αναχώρησε Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής προς παροχή συνδρομής στις έρευνες , που διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδιού Εύβοιας» αναφέρει σχετικά η ενημέρωση από το Λιμενικό.

Τι λέει πτέραρχος για το ελικόπτερο στην Εύβοια

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Κώστας Ιατρίδης, μιλώντας για το ελικόπτερο στην ΕΡΤ, έκανε λόγο πως ο «καιρός είανι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή», γεγονός που ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην πτώση του.

«Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόνταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν» υπογράμμισε.

Ακόμα ο κ. Ιατρίδης ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά είπε και πρόσθεσε ότι μπορεί η ορατότητα να ήταν πολύ περιορισμένη ή αν ήταν πολύ χαμηλή η νέφωση να μπήκε στα σύννεφα και να έπαθε κάποια παραίσθηση ή μπορεί να είχε και κάποια άλλη βλάβη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]