Τηλεφωνική απάτη με “δόλωμα” το Market Pass – Τι ισχυρίζονται οι επιτήδειοι

28 Σεπτεμβρίου 2023

Τηλεφωνική απάτη με “δόλωμα” το Market Pass – Τι ισχυρίζονται οι επιτήδειοι

Καταγγελία για απάτη με «δόλωμα» το Market Pass δημοσιοποίησε το Mega. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υποψήφιο θύμα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα, που του είπε ότι «δικαιούται το Market Pass, το οποίο είναι 450 ευρώ».

Τηλεφωνική απάτη με «δόλωμα» το Market Pass – Τι ισχυρίζονται οι επιτήδειοι

Ο πολίτης που μπήκε στο στόχαστρο των επιτήδειων, όπως αναφέρει, δεν πίστεψε τον άνδρα και άρχισε να κάνει κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το οποίο μου ανακοίνωναν ότι είναι μια αίτηση που έχει κατατεθεί για χορήγηση Market Pass, ότι εγκρίθηκε να πάρω 450 ευρώ. Γνωρίζω πόσο είναι το ποσό που πρέπει να πάρω. Άρχισα να του κάνω κάποιες ερωτήσεις του στυλ “πώς γίνεται να παίρνω αύξηση;’’», ανέφερε αρχικά ο άνθρωπος που προέβη στην καταγγελία.

«Αυξήθηκε λόγω καταστροφών»

Στη συνέχεια, ο ίδιος άνθρωπος τόνισε ότι ο επιτήδειος ισχυρίστηκε πως το επίδομα αυξήθηκε λόγω των καταστροφών που έγιναν και της ακρίβειας. «Μου λέει “θα βάλετε το ποσό και θα πατήσετε έναν πενταψήφιο αριθμό που θα σας δώσω εγώ”. Του λέω “μου λέτε τον λόγο ενώ, ήταν να πληρωθώ στις 29, θα μου τα βάλετε νωρίτερα;”. Εκεί μου το έκλεισε. Ήταν από κινητό τηλέφωνο. Κατευθείαν ενημέρωσα την αστυνομία», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο καταγγέλλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]