“Φονιά, είστε όλοι φονιάδες” – Ξέσπασε η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ(video)

26 Σεπτεμβρίου 2023

“Φονιά, είστε όλοι φονιάδες” – Ξέσπασε η μάνα του 22χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, από 45χρονο συντοπίτη του λόγω προσωπικών διαφορών

Σε κλίμα μεγάλης έντασης εκδικάζεται αυτές τις ημέρες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η υπόθεση δολοφονίας που συντάραξε την κοινωνία του Μυλοποτάμου τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 22χρονο νεαρό πατέρα, από έναν 45χρονο συντοπίτη του.

Στο τέλος της ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας του κατηγορούμενου, δημιουργήθηκε ένταση όταν στην αίθουσα του δικαστηρίου η χαροκαμένη μάνα του 22χρονου ξέσπασε φωνάζοντας «φονιά!», «όλοι είστε φονιάδες!»

Το χρονικό της δολοφονίας

Το άγριο φονικό σημειώθηκε όταν το θύμα και ο 45χρονος δράστης βρέθηκαν ταυτόχρονα καλεσμένοι σε γιορτή που έγινε στο σπίτι της αδελφής του άτυχου νεαρού. Ο δράστης φέρεται να τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ο 45χρονος έφυγε από το σπίτι της αδελφής του 22χρονου, όμως επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα και χωρίς να βγει από το όχημά του, πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές τον 22χρονο, από πολύ κοντινή απόσταση. Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου όμως διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Αμέσως μετά, ο 45χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Τελικά παραδόθηκε στις αρχές.
Ήταν γνωστό ότι τους χώριζαν εδώ και χρόνια προσωπικές και κτηματικές διαφορές, οι οποίες γίνονταν συχνά αιτία να ξεσπούν επεισόδια μεταξύ τους.

Ο κατηγορούμενος στην προανακριτική του απολογία φέρεται να υποστήριξε ότι το μυαλό του θόλωσε όταν άκουσε τον 22χρονο να μιλά υβριστικά για τον νεκρό του πατέρα.

«Σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου άγριους σκύλους και λύκους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι που έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από λήθαργο μου και άκουσα τον πατέρα του θύματος να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα» έχει κατέθεσει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από τις δύο μητέρες, σήμερα εξετάστηκαν από το δικαστήριο η χήρα και η αδερφή του 22χρονου, αλλά και η σύζυγός του κατηγορουμένου.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν στενοί συγγενείς του θύματος, αλλά και του κατηγορούμενου. Η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί στις 27 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, η μητέρα του αδικοχαμένου 22χρονου φέρεται να υποστήριξε ότι η δολοφονία του παιδιού της, ήταν «έγκλημα μελετημένο». Σήμερα κατέθεσε και η χήρα Χαριτάκη που ανέφερε ότι όταν έμαθε ότι ο άνδρας της είναι νεκρός, λιποθύμησε.

Η ίδια κατέθεσε ότι στην περιοχή αποκαλούν τον κατηγορούμενο και την οικογένειά του «τραμπούκους», ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν τους έχει ζητήσει κανείς από την πλευρά του δράστη συγγνώμη.

Στον αντίποδα, η μητέρα του κατηγορούμενου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι νωρίτερα την επίμαχη μέρα, ο αείμνηστος Χαριτάκης την έβρισε χυδαία, όπως και τον μακαρίτη σύζυγό της (και πατέρα του κατηγορούμενου).

Κούγιας: «Εν ψυχρώ έγκλημα από έναν αδίστακτο δράστη»

Από τη μεριά της υποστήριξης της κατηγορίας, βρίσκεται στα Χανιά για την δίκη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος προσερχόμενος στο δικαστήριο σε δήλωσή του στο zarpanews.gr, εκτίμησε πως «τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα» και έκανε λόγο για «μια εν ψυχρώ δολοφονία από έναν αδίστακτο δράστη, ο οποίος είχε προετοιμάσει από πριν το έγκλημά του».

«Έχουν πει πάρα πολλά ψέματα στις απολογίες τους όμως εμείς είμαστε βέβαιοι ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να παραπλανηθεί και θα εκδώσει μια δίκαιη απόφαση» σημείωσε ο κ. Κούγιας. Από τη μεριά της η σύζυγος και η μητέρα του θύματος κατέθεσαν πως είχαν δεχτεί απειλές και στο παρελθόν από τον ίδιο δράστη και μάλιστα είχαν κατεθέσει μήνυση σε βάρος του, μετά από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα το περασμένο Πάσχα.

Πηγή: neakriti.gr και cretapost.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]