Συνέλαβε και έκλεισε την πρώην του σε κλινική με ψευδείς ισχυρισμούς(βίντεο)

26 Σεπτεμβρίου 2023

Συνέλαβε και έκλεισε την πρώην του σε κλινική με ψευδείς ισχυρισμούς, «Θα σε παρουσιάσω ως τρελή», (βίντεο) από τη στιγμή της σύλληψης

Aντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ένας αστυνομικός στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ καθώς φέρεται να συνέλαβε βίαια την πρώην κοπέλα του και να την οδήγησε σε πρόγραμμα θεραπείας ψυχικής υγείας με ψευδείς ισχυρισμούς.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο 37χρονος Ρόναλντ Ντέιβις  συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της κατάχρησης της εξουσίας του για να προχωρήσει στην προσαγωγή της πρώην φίλης του και να την οδηγήσει σε μια ιατρική εγκατάσταση για πολλές ημέρες, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ντόφιν.

Ο Ντέιβις φέρεται να της είπε: «Ξέρω ότι δεν είσαι τρελή, θα σε παρουσιάσω ως τρελή», οδηγώντας την στην αναγκαστική ιατρική περίθαλψη, όπως ισχυρίστηκε το θύμα.

Όπως αναφέρεται, ο αστυνομικός ζήτησε βοήθεια από συναδέλφους του επειδή, όπως ισχυριζόταν, η πρώην του είχε προβλήματα ψυχικής υγείας ενώ φέρεται να υπέβαλε υποτιθέμενα μηνύματα από εκείνη, στα οποία απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Μόλις πήρε την έγκριση, ο αστυνομικός κυνήγησε τη γυναίκα, με την οποία έβγαινε για περίπου τέσσερις μήνες, προτού φτάσουν ένστολοι, ανέφεραν οι αρχές. «Θα το τακτοποιήσω μόνος μου», φέρεται να είπε.

Ο Ντέιβις και ένας πολίτης που ήταν μαζί του βρήκαν το θύμα σε έναν υπαίθριο χώρο σε δάσος. Την μετέφερε στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια με λαβές την ακινητοποίησε και την έριξε στο έδαφος. Σε βίντεο που κατέγραψε ο άντρας που ήταν μαζί με τον Ντέιβις, ακούγεται η κοπέλα να προσπαθεί να ξεφύγει και να λέει στον αστυνομικό: «Είσαι εντελώς τρελός… και μετά με κάνεις να φαίνομαι τρελή».

Είπε περισσότερες από μία φορές «δεν μπορώ να αναπνεύσω» καθώς ήταν από πάνω της. Όταν οι δυο τους σηκώθηκαν, ο Ντέιβις την κράτησε, καθώς εκείνη έλεγε επανειλημμένα ότι δεν έκανε τίποτα κακό. «Γιατί μου φέρεστε σαν να είμαι εγκληματίας;», είπε πριν φτάσουν ένστολοι αστυνομικοί και τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η κοπέλα κρατήθηκε χωρίς τη θέλησή της στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες και δεν εμφάνισε αυτοκτονικές σκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Βγήκε από το νοσοκομείο στις 26 Αυγούστου και στη συνέχεια ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του ζευγαριού, δεν θεώρησαν ότι υπήρχε λόγος να την αναγκάσουν να υποβληθεί σε θεραπεία, δήλωσε η αστυνομία. Τα υποτιθέμενα μηνύματά της περί αυτοκτονίας που χρησιμοποίησε εναντίον της ο Ντέιβις φάνηκε να είναι υποθετικής φύσης και μέρος της διαφωνίας για τη σχέσης τους, είπαν οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]