Οι πέντε “κόκκινες” περιοχές για σήμερα – Καταιγίδες και στην Αττική

25 Σεπτεμβρίου 2023

Οι πέντε “κόκκινες” περιοχές για σήμερα, καταιγίδες και στην Αττική, μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σε περιοχές της Αττικής

Σε πέντε περιοχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ότι θα «χτυπήσει» σήμερα, Δευτέρα, η κακοκαιρία Elias, η οποία αναμένεται να παραμείνει στη χώρα μας μέχρι και την Πέμπτη.

Από νωρίς το πρωί βρέχει σε περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Ελλάδας με την μετεωρόλογο της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου, να σημειώνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες σε ΚαρδίτσαΘεσσαλίαΒοιωτία, Φθιώτιδα και δυτική Στερεά.

Ειδικά για την Αττική τα στοιχεία των μετεωρολόγουν δείχνουν ότι σήμερα θα υπάρξουν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού από το μεσημέρι και μετά.

Όσον αφορά τη Θεσσαλία ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, Κλέαρχος Μαρουσάκης επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας την εκτίμησή του ότι μέχρι την Πέμπτη στην περιοχή που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel αναμένεται να πέσουν έως 500 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Ενδεικτική της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias είναι η αναβάθμισή της από την ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε Elias και αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Για σήμερα ο καιρός, θα παρουσιάσει μεταβολή σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, έντονα φαινόμενα αναμένονται στα ανατολικά, στα νότια, και κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 28 και τοπικά στη Θράκη 30-31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27-28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]