Μητέρα νάρκωσε τις κόρες της με ζελεδάκια και τις πυροβόλησε(βίντεο)

25 Σεπτεμβρίου 2023

Μητέρα νάρκωσε τις κόρες της με ζελεδάκια και τις πυροβόλησε, καταδικάστηκε σε 78 χρόνια φυλάκισης 

Σε 78 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε την Παρασκευή μια μητέρα στη βόρεια Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, που νάρκωσε τις δύο κόρες της με ζελεδάκια που περιείχαν μελατονίνη πριν τις πυροβολήσει.

Σύμφωνα με το Associated Press, η 38χρονη Βερόνικα Γιάνγκμπλοντ συνελήφθη τον Αύγουστο του 2018 αφού πυροβόλησε τις κόρες Σάρον Κάστρο, 15 ετών, και Μπρούκλιν Γιάνγκμπλοντ, 5 ετών, στο διαμέρισμά τους στο McLean.

Το 15χρονο κορίτσι πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία και να ειδοποιήσει ότι την είχε πυροβολήσει η μητέρα της πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Οι ένορκοι άκουσαν την ηχογράφηση της κλήσης κατά τη διάρκεια της δίκης που διήρκησε δύο εβδομάδες.

Η διαδικασία ήταν τόσο τραυματική που οι ένορκοι ρώτησαν αν θα μπορούσαν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη. Η Γιάνγκμπλοντ είπε στους ντετέκτιβ ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει, μετά από μια παρατεταμένη διαμάχη για την κηδεμονία.

Ο πρώην σύζυγός της, Ρον Γιάνγκμπλοντ, δήλωσε μετά την ακροαματική διαδικασία ότι ήθελε να μετακομίσει στο Μιζούρι με τις δύο κόρες του, αλλά δέχτηκε απρόθυμα να πάρει μόνο το Μπρούκλιν μετά την αντίρρηση της πρώην συζύγου του.

«Κάτι εξερράγη στο μυαλό μου»

Veronica Youngblood's ex says she used slain daughters as leverage

Οι αρχές δήλωσαν ότι η 38χρονη έδωσε στις κόρες της ζελεδάκια με υπνωτικά χάπια πριν τις πυροβολήσει στα κρεβάτια τους. Η Γιάνγκμπλοντ δήλωσε αθώα λόγω παραφροσύνης, κάτι που απορρίφθηκε από τοι δικαστήριο.

Οι ένορκοι πρότειναν 78 χρόνια φυλάκισης, αφού άκουσαν κατά τη διάρκεια της καταδίκης μαρτυρία ότι η 38χρονη μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας στην Αργεντινή, κακοποιήθηκε σωματικά και σεξουαλικά ως παιδί και κατέφυγε σε σεξουαλική εργασία ως έφηβη για να συντηρήσει τη μεγαλύτερη κόρη της.

Πριν την καταδίκη της την Παρασκευή, η μητέρα μίλησε για περισσότερα από 30 λεπτά για τις κόρες της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ανατροφή τους. «Ήμουν καλή μητέρα, αλλά κάτι συνέβη, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω», είπε στον δικαστή μέσω διερμηνέα στα ισπανικά. «Κάτι εξερράγη στο μυαλό μου».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να εκτελεστούν οι δύο ποινές για φόνο ταυτόχρονα αντί διαδοχικά, γεγονός που θα μείωνε την ποινή από 78 χρόνια σε 42 χρόνια.

«Οι μητέρες και οι πατέρες έχουν πολλές ευθύνες, αλλά καμία δεν είναι πιο σοβαρή από το να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή», είπε ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Fairfax, Randy Bellows. «Κατά τραγικό τρόπο, η μητέρα τους έγινε το όργανο του θανάτου τους», συμπλήρωσε.

«Προμελετημένες οι δολοφονίες»

Η εισαγγελέας Kelsey Gill τόνισε ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες και ότι η Γιάνγκμπλοντ αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε μια εβδομάδα πριν.

«Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τη διαφθορά με την οποία η κα Γιάνγκμπλοντ σχεδίασε και πραγματοποίησε την εκτέλεση των παιδιών της», είπε στον δικαστή. Η δημόσια συνήγορος Dawn Butorac δήλωσε ότι αναμένει ότι η Γιάνγκμπλοντ θα ασκήσει έφεση.

Ο Ρον Γιάνγκμπλοντ, πατέρας της Brooklynn που έπαιξε όμως σημαντικό ρόλο στην ανατροφή της Σάρον, δήλωσε ότι επέλεξε μια θέση στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου δεν μπορούσε να δει την πρώην σύζυγό του επειδή ήταν τόσο οδυνηρό να ακούει τα λόγια της γυναίκας που σκότωσε τις κόρες του.

Είπε ότι γνώριζε ότι η πρώην σύζυγός του έτρεφε εχθρικά αισθήματα απέναντί του, αλλά «ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στα κορίτσια μας».

Ο εισαγγελέας της κομητείας Fairfax Commonwealth, Steve Descano, το γραφείο του οποίου άσκησε δίωξη για την υπόθεση, ανέφερε σε δήλωσή του μετά την ακρόαση της Παρασκευής:

«Δεν υπάρχει αποτέλεσμα που να μπορεί να δώσει σε αυτά τα παιδιά πίσω τις ζωές που τους αφαιρέθηκαν, αλλά η σημερινή ποινή είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης για την οικογένειά τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]