Την κακοποιούσε επειδή γέννησε κορίτσι 

24 Σεπτεμβρίου 2023

Την κακοποιούσε επειδή γέννησε κορίτσι, η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της φρίκης που ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια στον Βόλο μια 22χρονη από την Αλβανία στα χέρια του συζύγου της με τον οποίο παντρεύτηκε με το ζόρι στα 18 της χρόνια

Η 22χρονη γυναίκα ήρθε στον Βόλο το 2021 μετά τον γάμο της με τον 28χρονο συντοπίτη της, έναν άνθρωπο σκληρό ο οποίος δεν την άφησε ποτέ να μάθει ελληνικά γιατί ποτέ δεν της επέτρεψε επαφή με κάποιον άνθρωπο.

Βόλος: Την κακοποιούσε επειδή γέννησε κορίτσι – Νέα στοιχεία για τη φρίκη |  topontiki.gr

Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια, όχι μόνο μετατρέποντας το σπίτι τους σε φυλακή και τόπο βασανιστηρίων, όπως και απαγορεύοντάς της κάθε γνωριμία ή φιλία σε ένα ξένο περιβάλλον, αλλά και εκβιάζοντάς την καθημερινά. Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.

Ενδεικτικό της αγριότητας του 28χρονου είναι ότι είχε ξυλοκοπήσει την 22χρονη όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού τους επειδή δεν ήθελε κορίτσι!

Όταν γεννήθηκε το παιδί, μητέρα και βρέφος ζούσαν πέντε μήνες με κλειστά παντζούρια χωρίς να βλέπουν το φως του ήλιου. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί και ο 28χρονος δεν επέτρεπε στη μητέρα ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι.

Η αρχή του τέλους για την αδιανόητη περιπέτεια της 22χρονης ήρθε το βράδυ της Πέμπτης όταν κινητοποιήθηκε η γειτονιά μετά τα ουρλιαχτά της 22χρονης ύστερα από έναν νέο ξυλοδαρμό.

Οι γείτονες πήγαν έξω από το σπίτι και χτυπούσαν τις πόρτες, ενώ κάλεσαν την αστυνομία με τον 28χρονο όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν επρόκειτο για απειλή, να ανοίγει την πίσω πόρτα για να το σκάσει. Οι γείτονες, όμως, τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν μέχρι να φτάσει το περιπολικό.

Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν το περιστατικό έφτασε στα χέρια των αρχών, και μετά την σύλληψη του άνδρα, η ίδια μεταφέρθηκε μαζί με το παιδάκι της, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη.

Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]