Μηχανικό πρόβλημα η αιτία της πτώσης του μονοκινητήριου στη Θήβα (βίντεο)

24 Σεπτεμβρίου 2023

Μηχανικό πρόβλημα η αιτία της πτώσης του μονοκινητήριου στη Θήβα, που είχε σαν αποτέλεσμα να βρει άδοξο θάνατο ο 37χρονος πιλότος, Άγγελος Μαρδάς

Τραγικό τέλος βρήκε εχθές ο 37χρονος πιλότος, Άγγελος Μαρδάς, πατέρας ενός παιδιού όταν το  μονοκινητήριο αεροπλάνο που οδηγούσε, το «Ίκαρος 44», παρουσίασε απώλεια στήριξης, με αποτέλεσμα να καρφωθεί κυριολεκτικά στο έδαφος, κοντά στον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Θηβών.

pilotos_ptwsi_xr

 Ο 37χρονος ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο μικρό αεροσκάφος. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από τα συντρίμμια χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες και τον απεγκλώβισαν. Στη συνέχεια τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβα. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Άγγελος Μαρδάς ήταν ένας έμπειρος πιλότος με αρκετές ώρες πτήσεις και, όπως λένε πρόσωπα τον γνώριζαν, «ήταν η κακιά στιγμή». Ένας λάθος υπολογισμός, πιθανότατα, ήταν η αιτία που το αεροπλάνο «στολάρισε» με αποτέλεσμα αντί να απογειωθεί και να συνεχίσει την πορεία του, να βρεθεί ξαφνικά καρφωμένο σε παρακείμενο οικόπεδο της αεροπορικής λέσχης. Ο θάνατος του φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

IMG_0133

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροδκάφος είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30.

Λίγο πριν τη συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 37χρονο, ο οποίος παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο υπήρξε και διαρροή καυσίμων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]