Δίκη Πισπιρίγκου: “Η Τζωρτζίνα ήταν ετοιμοθάνατη, πριν πάθει ανακοπή”

23 Σεπτεμβρίου 2023

Επιμένει ο ιατροδικαστής Χρ. Κραββαρίτης, στη δεύτερη ημέρα εξέτασής του, ότι η άτυχη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη είχε πολυοργανική ανεπάρκεια και ουσιαστικά ήταν ετοιμοθάνατη, πριν πάθει ανακοπή.

Με ωρολογιακή βόμβα παρομοίασε τον οργανισμό της άτυχης 9χρονης λίγο πριν αυτή καταλήξει, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, που έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης και εξετάστηκε από το δικαστήριο για δεύτερη ημέρα.

Πάτρα - Το άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021: Υπέστη  ανακοπή, της έμεινε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

«Η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας ήταν μία πυριτιδαποθήκη. Ο οργανισμός της ήταν σαν μία ωρολογιακή βόμβα. Κάποια στιγμή το παιδί θα εκδήλωνε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο, σε σχέση με τη χθεσινή του κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι το άτυχο παιδί είχε το τελευταίο διάστημα πριν πεθάνει, πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Θα έλεγα (στους γονείς) ότι πρέπει να σφίξεις την καρδιά σου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι κάποια στιγμή θα έρθει κάτι πολύ άσχημο», ανέφερε στο δικαστήριο.

Αλ. Κούγιας : Η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 ήταν ίδια με τον Ιανουάριο του 2022;

Μάρτυρας : (…) Η επιβάρυνση της ήταν τέτοια που είχε μικρό προσδόκιμο ζωής.

Αλ. Κούγιας : Αυτοί οι γιατροί που έλεγαν ότι η κλινική της εικόνα δεν δικαιολογούσε ανακοπή, έλεγαν αλήθεια;

Μάρτυρας : Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Αλ. Κούγιας : Έχουν πει αλήθεια οι γιατροί πως η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε αυτό το αποτέλεσμα; Με αυτήν την εικόνα πόσο προσδόκιμο ζωής θα έχει;

Μάρτυρας : Άγνωστο αλλά εγώ το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεμα, όχι μόνο χωρίς τη κεταμίνη, χωρίς τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε. Η κλινική της εικόνα ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου.

Ο μάρτυρας ειδικών γνώσεων επανέλαβε τη διαφωνία του με το ιατροδικαστικό πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη, λέγοντας:

«Το πόρισμά του δεν θα πω ότι είναι διάτρητο, αλλά ανορθόδοξο. Το συμπέρασμα είναι έωλο, δεν τεκμηριώνεται», επί της ουσίας δεν έγινε νεκροτομή, είναι ιατροδικαστική έκθεση copy-paste που δεν βγάζει κανένα συμπέρασμα».

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα είχε μικρό προσδόκιμο ζωής» - Τι υποστήριξε  ιατροδικαστής - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

«Από ιατρογενείς χειρισμούς η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παιδοκτόνου ρώτησε τον μάρτυρα πώς εξηγεί το εύρημα της κεταμίνης στο αίμα του κοριτσιού, με τον ίδιο να απαντά πως «πιθανότατα οφείλεται σε «ιατρογενείς χειρισμούς» κατά τη διάρκεια της καρδιοαναπνευστικής αναζωογώνησης (ΚΑΡΠΑ) και της διασωλήνωσης του κοριτσιού».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, προσκόμισε στο δικαστήριο δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η κεταμίνη κυκλοφορεί ευρέως στη «μαύρη αγορά», ενώ τον Απρίλιο του 2022 οι αρμόδιες αρχές είχαν κατασχέσει μισό κιλό κεταμίνης.

Ο κ. Κούγιας πάντως, με αρκετή δόση χιούμορ, συνέχισε και μέσα στη δικαστική αίθουσα την επίθεση στον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας:

«Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!» είπε απευθυνόμενος προς την πρόεδρο την ώρα που υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]