Διαφωνία μετεωρολόγων για την “επικίνδυνη” κακοκαιρία που έρχεται

21 Σεπτεμβρίου 2023

Διαφωνία μετεωρολόγων για την “επικίνδυνη” κακοκαιρία που έρχεται, τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Ιταλία φέρνει καταιγίδες και στην  Ελλάδα - Newsbomb - Ειδησεις - News

Απάντηση έδωσε σήμερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για όσα είπε χθες το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open περί «ισχυρής κακοκαιρίας» την οποία συνέδεσε με τον Daniel, ο οποίος προκάλεσε τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Οι προβλέψεις του προκάλεσαν αντιδράσεις από άλλους μετεωρολόγους με τον Θ. Κολυδά της ΕΜΥ να αφήνει αιχμές για «όσους κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο».

«Είναι πολύ δύσκολο μια κακοκαιρία στο μέλλον να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Daniel. Μάλιστα είπαμε ότι θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Θέλαμε να περάσουμε ότι μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel. Δεν μπορούμε να ξέρουμε…», τόνισε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Θοδωρής Κολυδάς: Η ηλικία, η πρόγνωση του καιρού, τα παιδιά και η σύζυγος  του διευθυντή της ΕΜΥ | fthis.gr

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, ο κ. Θοδωρής Κολυδάς, σχολίασε χθες όσα είχε πει ο κ. Μαρουσάκης και σε ανάρτηση στο X άφησε αιχμές για «όσους κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», διαψεύδοντας παράλληλα τη πρόγνωση: «Δεν θα έχουμε σημαντικά ύψη βροχής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα».

Τσατραφύλλιας: Λάθος η σύγκριση με τον καύσωνα του 1987 -Τότε είχαμε τόσους  νεκρούς λόγω έλλειψης υποδομών, όχι από τη ζέστη - iefimerida.gr

Ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας ανέφερε ότι οι βροχές θα είναι φυσιολογικές για την εποχή και όχι επικίνδυνες. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, δεν είναι εφικτή μια πρόβλεψη τόσα 24ωρα πριν, καθώς «δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση».

«Παρακαλώ κοινοποιήστε! Καλησπέρα. Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφτεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες Φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο . Δυστυχώς για τόσα 24ώρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω.

Υ.Γ : Οι ειδήσεις τέτοιου είδους είναι του τύπου: Δεν βαριέσαι μωρέ, ας το πω και αν βγει βγήκε!» σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]