Νεκροί σε τροχαίο πέντε Έλληνες μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη

18 Σεπτεμβρίου 2023

Νεκροί σε τροχαίο πέντε Έλληνες μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη

19 μέλη, κυρίως στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές, αριθμούσε η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που έφτασε το πρωί στη Λιβύη για παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Ντέρνα.

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στη Λιβύη κι είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν Έλληνες-μέλη της αποστολής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη βορειοαφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι 3γυναίκες γιατροί και δύο μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας ένας άντρας και μια γυναίκα.

Οι αναφορές των Λίβυων αξιωματούχων και ορισμένων διεθνών ΜΜΕ έκαναν λόγο, μετά το τραγικό τροχαίο, για πέντε νεκρούς.

Ώρα 23:59 το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτήν αναφέρεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται. Ωστόσο, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι δύο Έλληνες που αγνοούνται είναι μικρές εάν δει κανείς τις εικόνες από το πλήρως καμένο και κατεστραμμένο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΙΧ με τους Λίβυους μπήκε σε αντίθετη κατεύθυνση και έπεσε πάνω στο λεωφορείο, το τελευταίο όχημα παρουσιάζει εικόνα ολικής καταστροφής.

Κόσμος έχει, όπως φαίνεται, συγκεντρωθεί στο σημείο της τραγωδίας κι ενώ η περιοχή μοιάζει ερειπωμένη μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Οι αρχικές αναφορές για «ελαρά τραυματίες»

Παρά τις αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ πως μετά το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, τελικώς διεθνή μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος έκανε λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

«Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο Λίβυοι επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είπε.

Από ελληνικής πλευράς έως τις 22:30 δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί η εν λόγω είδηση, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικής Άμυνας, ούτε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπήρχαν ελαφρά τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]