Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του ζευγαριού από την Αυστρία

17 Σεπτεμβρίου 2023

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του ζευγαριού από την Αυστρία

Οι δύο Αυστριακοί αγνοούμενοι κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ελλάδα είναι νεκροί, καθώς τα τεστ DNA επί των σωμάτων των δύο νεκρών επιβεβαίωσαν τις ταυτότητές τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας χωρίς να τους κατονομάσει.

«Εχουμε το θλιβερό καθήκον να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. «Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που ήταν αγνοούμενοι μετά τις σοβαρές πλημμύρες».

Η σορός της γυναίκας είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Θεοτόκου, νότια του Πηλίου την Παρασκευή 08/09, ενώ η σορός του άντρα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη (13/9) στη θαλάσσια περιοχή Μουρτιά Πηλίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Το νεαρό ζευγάρι από την Αυστρία είχε παντρευτεί στο Πήλιο, όπου και είχαν γνωριστεί από μικρά παιδιά. Πρόκειται για τον Φιλίπ και τη Μικαέλα, οι οποίοι είχαν μεγάλη αγάπη για το skateboard. Ο γάμος έγινε στο δημαρχείο και ακολούθησε γλέντι σε τοπική ταβέρνα.

Το μοιραίο βράδυ το νεαρό ζευγάρι φέρεται να μην άκουσε τον ιδιοκτήτη της εξοχικής κατοικίας που τού προέτρεψε να φύγει. Παρέμεινε στο σπίτι που νοίκιαζε γιατί είχε τα γαμήλια δώρα. Όμως το σπίτι παρασύρθηκε ολόκληρο από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Το αυτοκίνητό τους παραμένει στη θέση που το είχαν αφήσει. Μέσα είναι ακόμα προσωπικά τους αντικείμενα.

Στους 17 οι νεκροί 

Μετά την ταυτοποίηση του ζεύγους, στους 17 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τη Θεσσαλία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]