Ερωτήματα για το χαμό της φοιτήτριας – Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της

15 Σεπτεμβρίου 2023

Ερωτήματα για το χαμό της φοιτήτριας – Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της

«Πώς γίνεται ένα παιδί με τις αμυγδαλές του και πυρετό να πεθάνει; Μπορείτε εσείς να μου το πείτε; Φανταστείτε εσείς να έχετε ένα παιδί που σπουδάζει, να σηκώσει πυρετό από τις αμυγδαλές, να πάει στο νοσοκομείο Για να πεθάνει;», ανέφερε ο θείος της Βούλας. 

Στη θλίψη βύθισε τη Χίο και τα Ιωάννινα ο θάνατος της 20χρονης Βούλας, που εισήχθη με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και εξέπνευσε. 

Ο πατέρας της Βούλας μίλησε στο MEGA και ζητάει απαντήσεις: «Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε αυτό».

Ιωάννινα: Σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή στην 20χρονη φοιτήτρια - Απαντήσεις  ζητά η οικογένεια της

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα. Μετά κάποια στιγμή πόνεσε η κοιλίτσα της. Μας είπαν κάτι για γαστρεντερίτιδα μάλλον ότι έχει το παιδί, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο όμως ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουνε» ανέφερε συντετριμμένος ο πατέρας της 20χρονης.

“Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Ούτε οι γιατροί ξέρουν. Αν ήξεραν ενδεχομένως να το είχαν σώσει το παιδί” είπε σπαρακτικά.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», πρόσθεσε.

«Πώς γίνεται ένα παιδί με τις αμυγδαλές του και πυρετό να πεθάνει; Μπορείτε εσείς να μου το πείτε; Φανταστείτε εσείς να έχετε ένα παιδί που σπουδάζει, όπως όλος ο κόσμος τα παιδιά τους φεύγουν, να σηκώσει πυρετό από τις αμυγδαλές. “Πήγαινε παιδί μου στο νοσοκομείο”. Για να πεθάνει;», ανέφερε ο θείος της Βούλας. 

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Αυτή είναι η 20χρονη που πέθανε ξαφνικά - "Μπαμπά...  | Ελλάδα Ειδήσεις

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» είπε χαρακτηριστικά.

«Φως» στα αίτια θανάτου της 20χρονης Βούλας αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με τους οικείους της δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η φοιτήτρια υπέστη σηπτικό σοκ και έπαθε ανακοπή

Η 20χρονη Βούλα με καταγωγή από τη Χίο είχε επιστρέψει στα Ιωάννινα, για την εξεταστική της. Ανέβασε πυρετό και ένιωσε πόνο στον λαιμό, τηλεφώνησε στους γονείς της και εκείνοι την συμβούλεψαν να πάει στο νοσοκομείο και να την εξετάσουν οι γιατροί.

Η 20χρονη υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση. Με ίδια συμπτώματα στο νοσοκομείο εισήχθη και ο φίλος της, ο οποίος μετά από 4 μέρες πήρε εξιτήριο.

Η αδικοχαμένη Βούλα επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενής πάθηση που θα έκανε τον κύκλο της.

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το πρώτο αεροπλάνο για να είναι δίπλα της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και λίγο αργότερα ότι τελικά κατέληξε.

20χρονη - Ιωάννινα

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η 20χρονη υπέστη σηπτικό σοκ και ανακοπή με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη να διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της 20χρονης Βούλας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]