Το Blue Horizon έχει Προϊστορία από αγνοούμενους στο πλοίο

13 Σεπτεμβρίου 2023

Το Blue Horizon έχει προϊστορία από αγνοούμενους και νεκρούς στο πλοίο

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Blue Horizon απασχολεί την επικαιρότητα. Συνολικά τρία ακόμη περιστατικά με αγοούμενους και νεκρούς τα οποία σχετίζονται με το πλοίο, έχουν απασχολήσει σχετικά πρόσφατο παρελθόν.

Αρχική – Enalios

Το 2015 ένας αλλοδαπός άνδρας είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το πλοίο.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγραφτεί εκείνη την εποχή, ο άνδρας αυτός είχε επιβιβαστεί στο πλοίο στις 7.00 το πρωί, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά τα ίχνη του χάθηκαν.

Δημοσίευμα της εποχής αναφέρει ότι «το πλοίο έφτασε στις 06.40 το πρωί στον Πειραιά, αλλά εκεί ένας φίλος του άφαντου αλλοδαπού επιβάτη ανέφερε στο πλήρωμα και στελέχη του λιμεναρχείου ότι δεν τον είχε δει από τα μεσάνυχτα της προηγουμένης». Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες μέσα στο πλοίο, αλλά ο επιβάτης δεν εντοπίστηκε πουθενά

Το 2018, ένας 25χρονος άνδρας είχε πέσει στο νερό και το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.
Μάρτυρες ανέφεραν πως τον είδαν να κολυμπάει προς το λιμάνι, αλλά δεν εντοπίστηκε ίχνος του. «Κανένα ίχνος ζωής δεν υπάρχει για έναν 25χρονο άνδρα που έπεσε στη θάλασσα, χθες το βράδυ, από το “Blue Horizon”, λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο» ανέφεραν τα τότε δημοσιεύματα.

Το τρίτο περιστατικό δεν έχει κάποιο μυστήριο. Συνέβη το 2020 και αφορά στο σοβαρό τραυματισμό του Γ’ μηχανικού και τριών μελών του πληρώματος, ύστερα από έκρηξη στο μηχανοστάσιο. «Υπέκυψε στα τραύματά του ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο πλοίο “Blue Horizon” στην Κρήτη. Ο τραυματισμένος (σ.σ.: Γ’ μηχανικός) έφερε εγκαύματα και είχε κριθεί απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην Εντατική» ανέφεραν τότε τα δημοσιεύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]