Θεσσαλία: Φαινόμενα αισχροκέρδιας – Έρχεται πλαφόν και σε άλλα προϊόντα

13 Σεπτεμβρίου 2023

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες κάτοικοι στη Θεσσαλία, καθώς πρώτα είδαν τους κόπους μίας ζωής να καταστρέφονται από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, και τώρα είναι αντιμέτωποι με φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες, σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν μέχρι και 2 ευρώ για το μικρό μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό, καθώς προς το παρόν απαγορεύεται η χρήση του νερού της περιοχής.

Δεν είναι όμως μόνο το νερό. Οι τιμές στους πάγκους των λαϊκών αγορών της Λάρισας, έχουν εκτοξευθεί, συγκεκριμένα σε τομάτεςαγγουράκιαμαρούλι, σπανάκι, κολοκυθάκια, τα οποία άρχισαν να «ανεβαίνουν» και στην χονδρική πώληση.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν και σε άλλα προϊόντα.

Ελλείψεις και ανατιμήσεις

«Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σημεία στη λαϊκή αγορά, που σημαίνει ότι πολλοί παραγωγοί δεν κατάφεραν να φτάσουν εδώ στην αγορά, όχι μόνο επειδή υπάρχουν προβλήματα στις οδικές συνδέσεις, αλλά και γιατί δεν υπάρχουν προϊόντα, γιατί έχουν καταστραφεί ειδικά τα ζαρζαβατικά», ανέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η οποία βρέθηκε στον πάγκο λαικής της Λάρισας και συνομίλησε με παραγωγό.

«Το αγγουράκι έχει φτάσει στο 1 ευρώ το τεμάχιο, όταν δίναμε 1 ευρώ και παίρναμε 3 αγγουράκια. Η ντομάτα έχει φτάσει από τα 1,20 ευρώ/κιλό στα 3 ευρώ. Το μαρούλι από 1 ευρώ κοστίζει 5 ευρώ και το λάχανο στα 2,5 ευρώ το κιλό».


[There are no radio stations in the database]