ΓΣΕΕ: Αυξήσεις έως και 34% σε σχολικά είδη σε σχέση με πέρυσι

12 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΣΕΕ: Μετά από έρευνα που κάναμε σε όλες τις αλυσίδες των σουπερμάρκετ και στις αλυσίδες των σχολικών προϊόντων και των παιχνιδιών, διαπιστώσαμε ότι μια μεγάλη αλυσίδα είχε άλλες τιμές στο φυλλάδιο, κι άλλες υψηλότερες τιμές, στο ράφι.
Για την υπόθεση αυτή κάναμε κατευθείαν καταγγελία στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ Απόστολος Ραφτόπουλος.

Στο σχολικό καλάθι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα περιέχονται τουλάχιστον 11 σχολικά είδη. Σε μια άλλη μεγάλη αλυσίδα διαπιστώσαμε ότι από αυτά τα 11 προϊόντα είχε μόνο τα 8, είπε. Και για το περιστατικό αυτό έγινε η σχετική καταγγελία, είπε.

Σχετικά με την υπουργική απόφαση που ορίζει ποια προϊόντα θα περιέχοντα στο σχολικό καλάθι τόνισε ότι οι αλυσίδες καλύπτονται πίσω από ένα εφόσον που αναφέρεεται και δεν ανταποκρίνονται.

  • Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι από 174 προϊόντα, τα 92 είχαν ακριβότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, σε 49 προϊόντα οι τιμές είχαν μείνει σταθερές και σε 28 προϊόντα οι τιμές είχαν μειωθεί.

[There are no radio stations in the database]