«Έχουμε αγανακτήσει» φωνάζουν οι κάτοικοι του Βόλου

12 Σεπτεμβρίου 2023

Δραματικές ώρες συνεχίζουν να περνούν οι κάτοικοι του Βόλου, με ορισμένες συνοικίες της πόλης να έχουν βυθιστεί στη λάσπη και το νερό, περιουσίες και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί και τις πρώτες εργασίες αποκατάστασης να προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ύδρευσης ενώ εκφράζονται και φόβοι για τη δημόσια υγεία.

Η κάμερα του CNN Greece βρέθηκε στις συνοικίες Παλαιά και Παλαιό Λιμεναρχείο , όπου κατέγραψε τον αγώνα των κατοίκων να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από τις περιουσίες τους.

Ένας κάτοικος του Παλαιού Λιμεναρχείου είπε στο CNN Greece ότι η ποσότητα του νερού ήταν πολύ μεγάλη, καθώς έσπασαν δύο ποτάμια που βρίσκονται στην περιοχή –ο Κραυσίδωνας και ο Ξυδιάς.

«Διαιωνίζεται το πρόβλημα με τις πλημμύρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, εξηγώντας παράλληλα ότι το ύψος του νερού είχε φτάσει στους 60 πόντους μέσα στο σπίτι του, το οποίο είναι και υπερυψωμένο κατά ένα μέτρο.

«Έχουμε αγανακτήσει»: Τι λέει στο CNN Greece κάτοικος του Βόλου | CNN Greece

«Είναι όλα για πέταμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα από το δήμο και την περιφέρεια αντιπλημμυρικά έργα».

Εξέφρασε, παράλληλα, την ανησυχία του για τη μετάδοση νόσων, λέγοντας «είναι εστία μόλυνσης εδώ, έχουμε ξεθάψει ποντίκια, φίδια…».

«Μην τα ρίχνουμε όλα στο θεό και την κλιματική αλλαγή, φταίτε και εσείς (σ.σ. Δήμος και Περιφέρεια) και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Τουλάχιστον να αποζημιωθεί ο κόσμος. Δεν ξέρω τι θα κάνουν. Έχουμε αγανακτήσει» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Δύο χρόνια το έφτιαξα το σπίτι μου και το αυτοκίνητο πριν δύο μήνες. Δεν έχουμε να μετακινηθούμε δεν έχουμε να μείνουμε, τα παιδιά μου τα έχω στείλει να μείνουν στη μάνα μου… Έχουμε χάσει το μπούσουλα…».

«Ένα χάος…»

Αντίστοιχες εικόνες περιέγραψε και μια εργαζόμενη σε κατάστημα εστίασης στα Παλαιά, που βρισκόταν στο πόστο της την Τρίτη.

«Την Τρίτη είδα το ποτάμι φουσκωμένο, είχε πάρα πολύ νερό εδώ, τρόμαξα να περάσω απέναντι στο μαγαζί» λέει στο CNN Greece η γυναίκα.

Η ίδια είπε πως προσπάθησε να απομακρύνει τα νερά της βροχής από το κατάστημα, ωστόσο στη συνέχεια της είπε κάποιος γείτονας ότι υπερχείλισε το ποτάμι.

«Ένα χάος…»: Τι λέει στο CNN Greece κάτοικος του Βόλου | CNN Greece

«Μέχρι να γυρίσω είδα ένα ποτάμι να έρχεται καταπάνω μας με κούτσουρα, με ξύλα…» εξήγησε η ίδια, λέγοντας ότι στη συνέχεια πήγε σε ένα γειτονικό κατάστημα για να έχει παρέα, όπου και εγκλωβίστηκε με τέσσερα ακόμη άτομα.

Ο ορμητικός χείμαρρος που δημιουργήθηκε παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του -καρέκλες, σταντ και ζαρντινιέρες.

«Ένα χάος… Μέχρι μέσα στα ψυγεία υπάρχει φίσκα λάσπη» λέει η γυναίκα, που παράλληλα αναφέρει ότι ο κόσμος στην περιοχή έχασε περιουσίες και υπέστη ζημιές.

πηγη cnn.gr


[There are no radio stations in the database]