Επτάχρονη ανακάλυψε διαμάντι 2,95 καρατιών

10 Σεπτεμβρίου 2023

Επτάχρονη ανακάλυψε διαμάντι 2,95 καρατιών

Μια επτάχρονη έλαβε το καλύτερο δώρο στα γενέθλιά της, όταν, την ώρα που γιόρταζε, ανακάλυψε ένα χρυσοκαφέ διαμάντι 2,95 καρατίων στο πάρκο Crater of Diamonds State Park στο Murfreesboro του Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ένα από τα πιο σπάνια διαμάντια θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's

Η ανακάλυψη της Άσπεν Μπράουν την 1η Σεπτεμβρίου «είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που καταγράφηκε από επισκέπτη του πάρκου φέτος, κάτω μόνο από ένα καφέ διαμάντι 3,29 καρατιών που ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο», αναφέρει ανακοίνωση του πάρκου.

«Η Μπράουν επισκεπτόταν το πάρκο με τον μπαμπά και τη γιαγιά της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Πήρε ένα διαμάντι στο μέγεθος ενός πράσινου μπιζελιού από ένα μονοπάτι κατά μήκος της βορειοανατολικής πλευράς της περιοχής αναζήτησης», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το CNNi.

Οι αξιωματούχοι του πάρκου επιβεβαίωσαν αργότερα ότι η Μπράουν είχε πράγματι ανακαλύψει ένα διαμάντι, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Το διαμάντι της Άσπεν έχει ένα χρυσοκαφέ χρώμα και μια αστραφτερή λάμψη. Είναι ένα πλήρες κρύσταλλο, χωρίς σπασμένες όψεις και μια μικρή σχισμή στη μία πλευρά, που δημιουργήθηκε όταν σχηματίστηκε το διαμάντι», ανέφερε ο Γουέιμον Κοξ, βοηθός επιθεωρητή του πάρκου και πρόσθεσε

«Είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα διαμάντια που έχω δει τα τελευταία χρόνια».

Ένας ή δύο επισκέπτες ανακαλύπτουν διαμάντια στο πάρκο κάθε μέρα, σύμφωνα με την έκδοση. Πάνω από 75.000 διαμάντια έχουν βρεθεί στην τοποθεσία από τότε που ένας αγρότης εντόπισε για πρώτη φορά διαμάντια στη γη.

Το χωράφι 37 στρεμμάτων όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν θησαυρούς, είναι η διαβρωμένη επιφάνεια ενός ηφαιστειακού κρατήρα, σύμφωνα με το πάρκο.

Εκτός από τα διαμάντια, υπάρχουν και άλλα πολύτιμα πετράδια, όπως αμέθυστοι και γρανάτες, ως αποτέλεσμα της μοναδικής γεωλογίας της τοποθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]