΄Αντρας 80χρονος έσωσε 15 άτομα με τη βάρκα του

8 Σεπτεμβρίου 2023

΄Αντρας 80χρονος έσωσε 15 άτομα με τη βάρκα του, αυτή είναι η προσφορά αλληλεγγύης απέναντι στην κρατική αδιαφορία

Ήρωας θα πρέπει να θεωρείται ένας 80χρονος στο χωριό Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα, καθώς μέσα στο χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία ο ίδιος πήρε τη βάρκα του και έσωσε 15 άτομα που είχαν ανάγκη.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τασσιόπουλος, όπου είναι και παλιός βαρκάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο το έχει ξανακάνει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, τονίζοντας όμως ότι πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα όσα ανέφερε: 

« Ήρθε ο Πρόεδρος πήρε δύο παιδιά που ήταν στο σπίτι. Εγώ ζω στο ψηλότερο μέρος του χωριού. Ο πρόεδρος είπε να φύγουμε γρήγορα. Τα παιδιά και τα εγγόνια μου φώναζαν να πάω μαζί τους, λέω “φύγετε εσείς, έχω τη βάρκα”. Μόλις φύγαν τα παιδιά μπήκα μέσα, αλλά δεν πρόλαβα ούτε τηλέφωνο, ούτε τίποτα, τα έχασα όλα εκεί.

Πάω να πάρω τη βάρκα και το νερό είχε φτάσει μέχρι το γόνατο. Επειδή έβρεχε πολύ, είχα ένα υπόστεγο μεγάλο και ήμουν από κάτω. Περίμενα μέχρι τις 6:00 το πρωί να ξημερώσει.

Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”.

Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια, έσκαψα με τα χέρια μου, τέσσερις σειρές κεραμίδια. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο.

Δεν ήρθε κανένας δύο μέρες, είμαστε χωρίς νερό. Μας έφεραν τώρα εδώ με το ελικόπτερο.

Οι συνθήκες ήταν τραγικές, αλλά επειδή εγώ είμαι παλιός, έχω ζήσει άλλες τέσσερις πλημμύρες μέσα στο χωριό και δε φοβάμαι. Αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]