Επιμένει ο “Daniel” με την ίδια ένταση τα επόμενα 24ωρα

6 Σεπτεμβρίου 2023

Επιμένει ο “Daniel” με την ίδια ένταση τα επόμενα 24ωρα

Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει ακόμα, αφού η κακοκαιρία Daniel επιμένει με την ίδια ένταση και τα επόμενα 24ωρα

Ένας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που μαίνεται.

Η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά αλύπητα τη χώρα, με τον νομό Μαγνησίας να δοκιμάζεται με τεράστιες πλημμύρες και νεροποντές. Ειδικά στον Βόλο και το Νότιο Πήλιο, οι καταστροφές χαρακτηρίζονται βιβλικές.

Ωστόσο, φαίνεται πως τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, αφού η κακοκαιρία θα επιμείνει με την ίδια ένταση και σφοδρότητα και τα επόμενα 24ωρα.

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και πρόσκαιρα την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ έως το πρωί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]