Κίνα: Ο τυφώνας Σάολα έχει ήδη ξεκινήσει το “καταστροφικό του έργο” 

2 Σεπτεμβρίου 2023

Κίνα: Ο τυφώνας Σάολα έχει ήδη ξεκινήσει το “καταστροφικό του έργο” 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα ενόψει του τυφώνα “Σάολα”, με την πόλη να θυμίζει “φάντασμα” και τον τυφώνα να έχει ξεκινήσει το καταστροφικό του έργο, με σφοδρούς ανέμους άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα

Οι σφοδροί άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ ο Σάολα ως σούπερ τυφώνας καταγράφηκε ως ο πιο ισχυρός, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την αναφερόμενη κινεζική επαρχία από το 1949.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, ο Σάολα εξελίχθηκε σε έναν καταστροφικό τυφώνα, προκαλώντας κατολισθήσεις στην πόλη Ζουχάι, με τους ανέμους να φτάνουν σε ταχύτητα περίπου στα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πόλη των 17,7 εκατομμυρίων κατοίκων αποφάσισε να «κλείσουν τα γραφεία, τα εμπορικά καταστήματα και οι αγορές από τις 16:00» και τη «διακοπή της λειτουργίας των συγκοινωνιών από τις 19:00», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, που προειδοποίησε πως ο «σούπερ τυφώνας» Σάολα ενδέχεται να φέρει «σφοδρή καταιγίδα» στη μεγαλούπολη.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ είχαν διαβεβαιώσει πως θα ανοίξουν όλα τα διαθέσιμα καταφύγια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]