Ανατροπή του καιρού τα επόμενα 24ωρα

2 Σεπτεμβρίου 2023

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα με τετραήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες προ των πυλών

Καλές σχετικά οι καιρικές συνθήκες για σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2023, με κάποιες τοπικές μπόρες να σημειώνονται προς το απόγευμα στη Θράκη, ανατολική Μακεδονία και Στερεά, ίσως και στην Αττική.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχοπτώσεις είναι δυσοίωνες, καθώς, τις επόμενες ημέρες φαίνεται πως θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από την περιοχή του Εβρου.

Το σκηνικό θα αλλάξει άρδην από σήμερα Σάββατο όπου οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ.

Ο Καιρός | Madata.GR

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα δύσκολα έρχονται από Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη, καθώς μια σημαντική κακοκαιρία θα χτυπήσει όλη την Ελλάδα. Ο καιρός θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο, Οκτώβριο ακόμη και Νοέμβριο.

Ακόμα και αν προς το παρόν δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την ένταση των φαινομένων, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ενδέχεται κατά τόπους οι βροχωπτώσεις να είναι ισχυρές. Ειδικά σε πυρόπληκτες περιοχές όπου ενδεχομένως να πέσει μεγάλος όγκος νερού, εγκυμονεί ο κίνδυνος να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία.

Ο καιρός Θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. 

Κακοκαιρία Αθηνά live χάρτης: Πού σημειώνονται βροχές και καταιγίδες –  Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν κίνδυνο | Έθνος

Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Μίγμα καλοκαιριού με φθινοπωρινές εφόδους κατά τόπους από βδομάδα, προαναγγέλλει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία!

Σύμφωνα ωστόσο με τον ίδιο «η εκτίμηση της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει αυξηθεί η αξιοπιστία των μοντέλων αναφορικά με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που θα επηρεάσει την περιοχή μας καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις σχετικά μ’ αυτή».

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις. Στα κεντρικά και βόρεια (κυρίως ορεινά τμήματα) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου

Παραμένει άστατος ο καιρός: Συννεφιά, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες τη  Δευτέρα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη | Έθνος

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός (21/8): Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες – Έρχεται πτώση  της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]