Παραλίγο νέα τραγωδία στον Έβρο- Απεγκλώβισαν από τις φλόγες 25 μετανάστες

1 Σεπτεμβρίου 2023

Παραλίγο μια νέα τραγωδία θα είχαμε στον Έβρο, πυροσβέστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν από τις φλόγες 25 μετανάστες εντός δασικής έκτασης ανάμεσα στους οικισμούς Δαδιά και Γιαννούλη

Εβρος: Πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφουν με λεωφορεία στην  Κωνσταντινούπολη | Έθνος

Και οι 25 μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο στο χωριό Δαδιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και κατευθύνονται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Αυγούστου είχαν βρεθεί 18 απανθρακωμένες σοροί στην περιοχή Άβαντα και άλλη μία στις 25 Αυγούστου, στην περιοχή της Λευκκίμης.

Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες στον Έβρο συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για ακόμη μία μέρα καθώς όλο το βράδυ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να διασωθεί το Σουφλί και να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά πλέον κινείται μεταξύ Γιαννούλη και Κορνοφωλιάς, ενώ αυτή την ώρα ο κίνδυνος για το Σουφλί και το Πρωτοκκλήσι φαίνεται να έχει αποφευχθεί.

Χθες το βράδυ, οι κάτοικοι του Σουφλίου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών καθώς η φωτιά πλησίαζε την πόλη. Στο σημείο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές, στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Σχετικά με το Τσικράκι Φαρσάλων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση έχει οριοθετηθεί, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κορώνα Κιλκίς.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα. Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας παραμένει σε γενική επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]