Σαν σήμερα πέθανε η “Πριγκίπισσα Νταϊάνα”

31 Αυγούστου 2023

Σαν σήμερα στις 31 Αυγούστου 1997, πέθανε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία ήταν ίσως η πιο γνωστή γυναίκα, στον αγγλόφωνο κόσμο, εκτός ίσως από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’», όπως έχει πει ο ιστορικός Εντ Όουενς

Σαν σήμερα σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα-Τα σενάρια συνωμοσίας για τον  θάνατό της | ΔΙΕΘΝΗ | thepressroom.gr

Στις 30 Αυγούστου 1997, μια ομάδα παπαράτσι κατασκήνωσε έξω από το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι με την ελπίδα να τραβήξει φωτογραφίες της Νταϊάνα και του φίλου τους, Ντόντι Φαγιέντ, ακολούθησαν το αυτοκίνητό τους στη σήραγγα Pont de l’Alma, όπου ο οδηγός τους έχασε τον έλεγχο και τράκαρε.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες στη σήραγγα Pont d'Alma στο Παρίσι, προετοιμάζονται να πάρουν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο στο οποίο ταξίδευαν η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και ο Ντόντι Φαγιέντ στις 31 Αυγούστου 1997.

Η Νταϊάνα πέθανε τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere.

Ένας κόσμος έκπληκτος θρήνησε. Μπουκέτα με λουλούδια, πολλά μεταξύ των οποίων και προσωπικές σημειώσεις, σκέπασαν τον κήπο έξω από το σπίτι της Νταϊάνα στο Παλάτι του Κένσινγκτον.  Πολίτες που έκλεγαν παρατάχθηκαν στους δρόμους έξω από το Αβαείο του Γουέστμινστερ κατά τη διάρκεια της κηδείας της.

Λουλούδια και ένα πορτρέτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκτίθενται στις πύλες του παλατιού του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο για να τιμήσουν την 25η επέτειο από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε τροχαίο ατύχημα στο Παρίσι.

Λουλούδια και ένα πορτρέτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκτίθενται στις πύλες του παλατιού του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο, κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, για να τιμήσουν τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο τροχαίο ατύχημα που είχε στο Παρίσι.

Η αντίδραση του κοινού έρχεται σε αντίθεση με εκείνη της βασιλικής οικογένειας, η οποία επικρίθηκε επειδή δεν εμφανίστηκε γρήγορα στο κοινό και αρνήθηκε να κατεβάσει τη σημαία πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο μισό στήθος προς τιμήν της πριγκίπισσας.

Το πένθος προκάλεσε αναζήτηση ψυχής μεταξύ των μελών του Οίκου του Ουίνδσορ.

Τα λόγια της για το πώς ήθελε να τη βλέπουν παραμένουν σταθερά στη μνήμη ..

Πιστεύεις ότι θα γίνεις βασίλισσα ;

-Όχι δεν το πιστεύω..!

-Γιατί το πιστεύεις αυτό;

«Θα ήθελα να είμαι βασίλισσα των καρδιών των ανθρώπων, στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά δεν με βλέπω να είμαι βασίλισσα αυτής της χώρας», είπε η Νταϊάνα στη συνέντευξη.



«Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να γίνω βασίλισσα». 


Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]