Επεισοδιακή η σύλληψη “Διοικητή σε υπηρεσία της Αστυνομίας ” που κατηγορείται για εκβιασμό

30 Αυγούστου 2023

Επεισοδιακή η σύλληψη του 53χρονου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα “Διοικητή σε υπηρεσία της Αστυνομίας ” που κατηγορείται για εκβιασμό, “Θα σε βάλω σε κάσα, δεν ξέρετε με ποιον τα βάλατε”, έλεγε την ώρα της σύλληψης

Ο αξιωματικός όχι μόνο δε συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς που μαζί με Εισαγγελέα πήγαν να του περάσουν χειροπέδες αλλά άρχισε να τους απειλεί και να τους βρίζει με φράσεις όπως «θα γ… και σένα και τα παιδιά σου». Δεν δίστασε ούτε μπροστά στην Εισαγγελέα που την ειρωνεύτηκε.

Το επεισόδιο έγινε όταν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στο σπίτι του αστυνομικού για να τον συλλάβουν, αφού πρώτα το θύμα εκβιασμού του είχε αφήσει «στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του», προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία «παρέλαβε ο γιος του», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση με τους άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να μεταβαίνουν στο σπίτι του κατηγορούμενου και δηλώνοντας την ιδιότητά τους, ζήτησαν από τον αξιωματικό και τον γιο του να ανοίξουν την πόρτα της πολυκατοικίας. Κάτι που δεν έγινε. Όταν οι αδιάφθοροι μπήκαν στην πολυκατοικία εντόπισαν σε χώρο κοντά στο σπίτι του, πεταμένο το λευκό φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα που είχε δώσει το θύμα εκβιασμού.

Στη συνέχεια, μπήκαν στο διαμέρισμα του συνδικαλιστή, ο οποίος άνοιξε την πόρτα σε έξαλλη κατάσταση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τους αξιωματικούς απειλώντας τους ότι θα μπλέξουν και ότι δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απωθήσει βίαια αξιωματικό λέγοντάς του:

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Επίσης, απευθύνθηκε στη δικαστικό λειτουργό που παρίστατο κατά την έρευνα λέγοντας:

«Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι…», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από τα Χανιά μαζί με τον γιο του επίσης ατυνομικό συνελήφθησαν τη Δευτέρα με καταγγελίες από τρεις πολίτες για απόπειρα εκβιασμού και χρηματισμού.

Χανιά: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο γιος που συνελήφθησαν

Στον εν λόγω αστυνομικό, διοικητή σε υπηρεσία της Αστυνομίας, έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία που αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τρεις καταγγελίες από πολίτες εκ των οποίων οι δύο αναφέρουν ότι εμφανίσθηκε σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής προκειμένου ο ίδιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία ενοικίαζαν και απαιτούσε από τους πολίτες να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην συμμετέχει ο ίδιος στον διαγωνισμό και να τον κατοχυρώσουν οι πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι μία περίπτωση γυναίκας από την οποία απαίτησε 30.000€ ώστε να μην ενδιαφερθεί για ένα κυλικείο.

Χάρη στις δράσεις της συγκεκριμένης γυναίκας ο άνδρας αυτός συνελήφθη καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 7.900€.

Υπάρχει ακόμη μία καταγγελία από έναν πολίτη, από έναν δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να του έδωσε το ποσό των 120.000€ προκειμένου να τον προστατεύσει από τις επιπλοκές που είχε από μία εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση.

Χανιά: Προθεσμία για τον διεφθαρμένο αστυνομικό | Athens Voice

Του παρείχε επί της ουσίας προστασία. Μάλιστα ο άνδρας φέρεται να πούλησε ακόμη το αυτοκίνητο και το σπίτι του ώστε να δώσει τα χρήματα στον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Μαζί του έχει συλληφθεί και ο 29χρονος γιός του, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην περιοχή της Αττικής.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ακόμα ότι διενεργεί ΕΔΕ και ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της οποίας ο 53χρονος ήταν πρόεδρος, κάνει λόγο για προσβολή, ότι θίγετε το κύρος τους και καταδικάζουν τις φερόμενες πράξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]