Βρέθηκε 5χρονο αγόρι τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο στον Δούναβη

30 Αυγούστου 2023

Βρέθηκε 5χρονο αγόρι τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο μαζί με μια πέτρινη πλάκα, για να παραμείνει στον βυθό του ποταμού Δούναβη

Η Αστυνομία της Γερμανίας και ο Διεθνής Αστυνομικός Οργανισμός “Interpol”, απηύθυναν έκκληση για βοήθεια στην αναγνώριση ενός αγοριού που τον Μάιο του 2022 βρέθηκε νεκρό, βυθισμένο στον ποταμό Δούναβη, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, μαζί με μια βαριά πέτρινη πλάκα για να κρατιέται στον βυθό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, η Interpol αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ζητά τη βοήθεια των πολιτών, “για να προσδιορίσει τις ύποπτες συνθήκες γύρω από τον θάνατό του“.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σορός του παιδιού ανακαλύφθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Γκρόσμπερινγκ, στο κρατίδιο της Βαυαρίας, στη νοτιοανατολική Γερμανία.

Περισσότερο από έναν χρόνο μετά, στις 29 Αυγούστου 2023, η Interpol εξέδωσε μια “μαύρη ειδοποίηση” για να ειδοποιήσει την αστυνομία στις 195 χώρες μέλη της οργάνωσης. Οι συγκεκριμένες ειδοποιήσεις είναι ένας τρόπος συλλογής πληροφοριών για σορούς αγνώστων στοιχείων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσμα της μέχρι τώρας έρευνας της Interpol, το παιδί, πιθανότατα, περνούσε χρόνο εκτός Γερμανίας, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο Γιούργκεν Στοκ, ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, κάλεσε τις αστυνομικές αρχές ανά την υφήλιο να διασταυρώσουν τις βάσεις δεδομένων και να μελετήσουν ανοικτές ή ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

“Κάποιος, κάπου, γνωρίζει κάτι για αυτό το αγόρι, γεγονός που καθιστά εξίσου σημαντικό να δημοσιοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες”, δήλωσε ο Γιούργκεν Στοκ.

Είτε ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας, είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλες τις αστυνομικές δυνατότητες της Interpol για τον εντοπισμό του και να βοηθήσουμε τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του”, πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι το αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας πέντε με έξι ετών, βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μαζί με μια βαριά πέτρινη πλάκα στον ποταμό Δούναβη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, η Interpol δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων εικόνων αναπαράστασης προσώπου και σωματικών χαρακτηριστικών του αγοριού, που συνοδεύουν τη δημόσια έκκληση για την αναγνώριση του αγοριού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αγόρι είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά, είχε καστανά μαλλιά και ζύγιζε 15 κιλά. Να σημειώσουμε ότι δεν γνωστοποιήθηκε πόσο καιρό βρισκόταν στο νερό η σορός του αγοριού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]