Με άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινάει η εβδομάδα

28 Αυγούστου 2023

Με άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινάει η εβδομάδα, με το θερμόμετρο να αγγίζει και τους 38 βαθμούς σε κάποιες περιοχές τις χώρας

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται σήμερα, αλλά και όμβροι και τοπικές καταιγίδες σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα. Υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35-37, στην Ήπειρο από 17 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 31-32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, αυξημένες πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35-36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-08-2023
Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια έως 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-08-2023
Στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους έως και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-08-2023
Στα δυτικά νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για τοπικές βροχές , Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-09-2023
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βόρειοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]