Δεν έχουν τον Θεό τους – Πέταξαν δεξαμενή πετρελαίου στην Πάρνηθα

28 Αυγούστου 2023

Ασυνείδητοι, πέταξαν δεξαμενή πετρελαίου στην Πάρνηθα, μέσα σε περιοχή με ξερά χόρτα

Λίγες μέρες μετά την μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε εκατοντάδες στρέμματα και απείλησε τον Εθνικό μας δρυμό στην Πάρνηθα, ασυνείδητοι πήγαν και πέταξαν μια δεξαμενή με ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου μέσα, που όμως είναι ικανή να ξαναφουντώσει την εστία της φωτιάς, σε χώρο που έχουν φτιάξει αυτοί “οι άνθρωποι” σαν μια μικρή χωματερή, η οποία είναι γεμάτη με πάρα πολλά αντικείμενα, έτοιμα να κάψουν εντελώς το βουνό!

Απίστευτες εικόνες από την Πάρνηθα: Ασυνείδητοι έχουν πετάξει από ξύλα μέχρι και… δεξαμενή πετρελαίου

Δίπλα υπάρχουν ξερά χόρτα και καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως αρκεί μία σπίθα για να γίνουν τα πάντα παρανάλωμα του πυρός.

Όπως καταγράφει η κάμερα του Alpha, η περιοχή είναι τόσο βρώμικη που είναι απορίας άξιο το πώς έχει αφεθεί να φτάσει σε αυτή την κατάσταση.

«Κάποιος ανεγκέφαλος άφησε εκεί τη δεξαμενή. Πώς πήγε και την εναπόθεσε εκεί, δεν το γνωρίζει κανείς. Αν δεν υπήρχε η πυρκαγιά, δεν θα το βλέπαμε», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, Θέμης Οικονόμου. «Για τα δάση, δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος αλλά το δασαρχείο. Άρα δεν γνωρίζω να σας πω αν υπήρξε καθαρισμός σε εκείνα τα μέρη», πρόσθεσε.

«Το δασαρχείο έχει ελάχιστο προσωπικό. Πρέπει να γίνει μια αναδιοργάνωση ολόκληρου του σχεδιασμού, με το δασαρχείο, την πυροσβεστική και τους δήμους. Σήμερα είχαμε νέα σύσκεψη με όλη την ομάδα, ανακοινώσαμε και κάποια πράγματα. Υπάλληλοι του δήμου είναι έξω κάθε ημέρα και καταγράφουν τις ζημιές από την πυρκαγιά. Τα σπίτια που έχουν καεί είναι, περίπου, 21. Σήμερα ολοκληρώνεται η καταγραφή από τις υπηρεσίες των δήμων», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]