Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Πάρνηθα

25 Αυγούστου 2023

Εικόνες από drone και θερμικές κάμερες αποκαλύπτουν την βιβλική καταστροφή, την έκταση και την ένταση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα

Η μεγάλη ισχύς και η τεράστια έκταση της φωτιάς στην Πάρνηθα αποτυπώνεται σε εικόνες από drones και θερμικές κάμερες, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

Καμένες εκτάσεις, αυτοκίνητα και σπίτια. Στην ατμόσφαιρα ακόμα πλανάται η μυρωδιά του καμένου. Οι κάτοικοι των οικισμών γύρω από την Πάρνηθα είδαν τις περιουσίες τους, τους κόπους μίας ζωής, που έχτισαν με τόσο κόπο και αγωνία να γίνονται στάχτη στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Οι εικόνες είναι από το πύρινο μέτωπο της Πάρνηθας τα ξημερώματα. Όπως αναφέρει ο σταθμός, η φωτιά μπαίνει μέσα στην Αγία Παρασκευή Αχαρνών, ένα άλλο σημείο φτάνει στις πρώτες ταβέρνες της περιοχής και ένα άλλο στο τελεφερίκ

Η φωτιά αγγίζει τα πρώτα σπίτια ενώ σημειώνονται εκρήξεις. Θερμικές κάμερες αποτυπώνουν την ένταση της φωτιάς.

Σημειώνεται ότι το θερμικό φορτίο ήταν πολύ μεγάλο ενώ μεγάλο κομμάτι του μετώπου επιστρέφει στην Αγία Παρασκευή.

Θερμικές κάμερες καταγράφουν επίσης δύο ελικόπτερα που ανεφοδιάζονται στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ πριν συνεχίσουν τις ρίψεις τους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αυτοψίες και τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα και μη κατοικήσιμα φέρουν ένα τεράστιο κόκκινο Χ. Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στην περιοχή της Πάρνηθας.

Μεγάλη καταστροφή και στη Χασιά, δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]