Προσαγωγές για εμπρησμούς – Τους “τσάκωσαν” με αναπτήρες και σπρέι

24 Αυγούστου 2023

Σε δύο νέες προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς προχώρησε η Αστυνομία αυτή τη φορά στο Μενίδι.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ανδρών στον Αυλώνα που είναι ύποπτοι για εμπρησμούς στην περιοχή. Έτσι συνολικά οι προσαγωγές υπόπτων είναι τέσσερις, μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/8).

Πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίοι κίνησαν υποψίες καθώς τριγυρνούσαν στην περιοχή με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και απ’ όπου περνούσαν ξεπηδούσαν εστίες φωτιάς.

Σχετικά με τις δύο νέες προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου “τσάκωσαν” δύο άτομα που επάνω τους βρέθηκαν αναπτήρες και σπρέι. Αυτή τη στιγμή οι δύο ύποπτοι βρίσκονται στο στυνομικό Τμήμα Μενιδίου.

Θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο της φωτιάς στον Αυλώνα που κατευθυνόταν προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Η πυρκαγιά είναι αυτή τη στιμή υπό πλήρη έλεγχο χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Τελικά προσήχθησαν από άνδρες της Άμεσης Δράσης και γίνεται έρευνα στα οχήματά τους. Ο ένας εκ των δύο είναι 45 ετών και ο άλλος 43 ετών και οι Αρχές τους αναζητούσαν από το πρωί έπειτα από καταγγελίες για σειρά εμπρησμών στην περιοχή. Οι δύο ύποπτοι θα εξεταστούν από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον Αυλώνα ξεπήδησαν το τελευταίο 24ωρο 12 εστίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, έστειλε οργισμένο μήνυμα προς τους εμπρηστές προειδοποιώντας τους με σκληρή γλώσσα:

«Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα δεν θα γλυτώσετε θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]