Η χώρα μπορεί να καίγεται αλλά νεόνυμφοι πέταξαν ιπτάμενα φαναράκια στο γάμο τους παρά τα 8 μποφόρ

23 Αυγούστου 2023

Την είδηση έκανε γνωστή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η οποία γνωστοποίησε και τη σχετική επιβολή προστίμου, αφού στο πλαίσιο δεξίωσης στην περιοχή του Όρμου Λω, οι συμμετέχοντες νεόνυμφοι και συγγενείς αψήφησαν τις πυροσβεστικές διατάξεις και προειδοποιήσεις για την ένταση των ανέμων στην περιοχή, πετώντας αερομεταφερόμενα ιπτάμενα φαναράκια.

Το γεγονός ότι καίγεται όλη η χώρα, ότι αυτά τα φαναράκια είναι νούμερο 1 κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς αφού παρασύρονται από τον άνεμο κι όπου πέσουν αποτελούν την πρώτη σπίθα, προφανώς δεν τους απασχόλησε καθόλου.

Με τη φορά του ανέμου εκείνη την ώρα πιθανόν τα φαναράκια να έφταναν στο Αίπος, που υπάρχει χαμηλή και κατά τόπους πυκνή βλάστηση.

Το περιστατικό, διαχειρίστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, που επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Για παράβαση της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου, διοικητικό πρόστιμο, για χρήση αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών – αερόστατων, στην περιοχή του όρμου «Λω», της Δ.Κ. Βροντάδου, του δήμου Χίου.


[There are no radio stations in the database]