Φωτιά στη Χασιά: Στη Μονή Κλειστών η ΕΜΑΚ, απομακρύνθηκαν οι μοναχές

22 Αυγούστου 2023

Φωτιά στη Χασιά: Απελπιστική είναι αυτή την ώρα η κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στη Χασιά το πρωί της Τρίτης (22/8/2023).

Οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει σε κατοικημένη περιοχή. Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, «θα καούμε ζωντανοί. Στείλτε εναέρια μέσα τώρα. Το έχω πει πολλές φορές. Προσπαθούμε να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Προσπαθούμε να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιουσίες.».

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (22.08.23) εστάλη μήνυμα από 112 για εκκένωση προς τα Άνω Λιόσια. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Φωτιά στη Χασιά: «Απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το σημείο κινήθηκαν αρχικά 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Η δύναμη της Πυροσβεστικής έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, διαπιστώνοντας ότι στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι και πως η φωτιά είναι σε χαμηλή βλάστηση για την ώρα, αλλά σε δύσβατο σημείο.

Το περιστατικό αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό. Λόγω των διαστάσεων που πήρε το μέτωπο δόθηκε εντολή για εκκένωση της Χασιάς και της Μονής Κλειστών. Επιπλέον, δόθηκε άμεσα εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων. Στην περιοχή πλέον επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.


[There are no radio stations in the database]