Τρεις εστίες φωτιάς στον Ασπρόπυργο – Διακοπή σε δρομολόγια του Προαστιακού

22 Αυγούστου 2023

Σε τρεις εστίες φωτιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, Διακοπή σε δρομολόγια του Προαστιακού

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εστίες είναι σε τουλάχιστον τρία σημεία. Επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Η πιο δύσκολη από τις τρεις εστίες της φωτιάς φαίνεται πως είναι στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη καθώς εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής προς Ασπρόπυργο. Μάλιστα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο καθώς πρόκειται για βιομηχανική ζώνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.  Αρχικά.  διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.  Ωστόσο, λίγο μετά τις 11 η Τροχαία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την έξοδο 4.

Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Μέχρι στιγμής το 112 έχει κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρα σε εκκένωση προς την Ελευσίνα, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού Λάκκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.

Το 112 ενεργοποιήθηκε και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]