Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”

22 Αυγούστου 2023

Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”

Για την Καβάλα απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πλοίο ”Αδαμάντιος Κοραής”που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο για τους ασθενείς οι οποίοι μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα εκεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ήδη κάποιοι ασθενείς που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Οι υπόλοιποι από τους 69 ασθενείς οι οποίοι μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο πλοίο θα μεταφερθούν με αυτό στο λιμάνι της Καβάλας. Από εκεί έχει προγραμματιστεί, αν συμβεί, να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.

Ο κ.Θεμιστοκλέους ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και όλο το άλλο προσωπικό του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την πετυχημένη εκκένωση, αφού για πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο πρωτόγνωρο και τόνισε ότι θα αποφασιστεί αν τελικά το πλοίο αποπλεύσει για Καβάλα ώστε να γίνει με αυτό τον τρόπο η μεταφορά των υπόλοιπων ασθενών που παραμένουν. Να επθσρέψουν στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης αυτή την στιγμή αποκλείεται, μια και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και γι αυτό άλλωστε τα ξημερώατα αποφασίστηκε η εκκένωση. Τόνισε επίσης ότι κατά την μεταφορά από την Αλεξανδρούπολη μιας εγκύου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου γεννήθηκε ένα μωράκι και ευχήθηκε να είναι γερό.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ναλμπάντης δήλωσε στο newsit.gr πως η κατάσταση ήταν και παραμένει αποπνικτική.

«Έχουν μεταφερθεί όσοι ασθενείς χρειαζόταν από όλες τις μονάδες στο πλοίο της γραμμής για Σαμοθράκη, στο ”Αδαμάντιος Κοραής”. Δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είναι τώρα πάνω στο ferry boat. Το πλοίο το έχουμε μετατρέψει κυριολεκτικά σε νοσοκομείο. Έχουμε τους ορούς και ό,τι χρειαζόταν το μεταφέραμε. Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μέσα στην κάπνα, στην αποπνικτική κατάσταση έπρεπε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο, να τους μεταφέρουμε όλους από όλα τα τμήματα. Εύχομαι κανείς άλλος να μην περάσει κάτι τέτοιο» τονίζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]