Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη

22 Αυγούστου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το οποίο απειλήθηκε από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην περιοχή εδώ και τρεις μέρες.

Εκκενώθηκε το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ορισμένοι ασθενείς μπήκαν σε λεωφορεία και ασθενοφόρα, όσοι ασθενείς μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο, τους παρέλαβαν ΙΧ συγγενών, ενώ οι ασθενείς που είναι ελαφρά και μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρονται με λεωφορεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ή σε αυτό της Ξάνθης.

Φωτιά στον Έβρο: Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης - Εντοπίστηκε  απανθρακωμένος άνδρας στη Λευκίμμη - | eReportaz

Τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας που είχε ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμο να τα υποδεχθεί.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ).

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στο κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και στο Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Σοκαριστικό video από το DRONE τώρα (01:50): Η φωτιά πλησιάζει το Νοσοκομείο. Βρίσκετε ακριβώς πίσω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]