“Angie”- Κλείνει τα 50 χρόνια της η μπαλάντα των Rolling Stones  

20 Αυγούστου 2023

Η μπαλάντα των Rolling Stones, “Angie” κλείνει σήμερα τα 50 χρόνια της

Το τραγούδι των Rolling Stones, που ξεχώρισε από το άλμπουμ τους «Goat’s Head Soup» (1973) και σηματοδότησε την εμπορική στροφή των «κακών παιδιών» του ροκ εντ ρολ, δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μας “Angie”
Η μελαγχολική αυτή μπαλάντα για έναν έρωτα που έσβησε, είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της συνθετικής δυάδας των Τζάγκερ / Ρίτσαρντς, με διαχρονικό χαρακτήρα.

Αλλά για ποια Άντζι τραγουδάει ο Μικ Τζάγκερ;

Οι ερμηνείες που κυκλοφορούν είναι πολλές. Μπορεί να είναι η Άντζελα, η τότε γυναίκα του κολλητού του Ντέιβιντ Μπόουι, με την οποία διατηρούσε σχέση ή μήπως το τραγούδι αναφέρεται στη διάλυση του δεσμού του με τη Μαριάν Φέιθφουλ, που συνέβη με επεισοδιακό τρόπο το 1969,ή ο καρπός του έρωτά τους, η μικρούλα Άντζελα, που είναι και η πιο πειστική εκδοχή.

Όποια εκδοχή κι αν υιοθετήσει κανείς, το Angie δεν παύει να είναι όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια σε όλο τον κόσμο και αναπόσπαστο μέρος του ρεπερτορίου του συγκροτήματος.

Εμείς οι παλιότεροι ζήσαμε την μαγεία της μπαλάντας στα πάρτι όταν περιμέναμε το ταίρι μας να την χορέψουμε, εσείς οι νεότεροι μπορείτε να την αφιερώσετε στο άλλο σας μισό..

La lengua de los Rolling Stones cumple medio siglo de irreverencia |  Mallorca Music Magazine

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]