Πόσο επικίνδυνο είναι να έχεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο (video)

18 Αυγούστου 2023

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο επικίνδυνο είναι να έχεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο;

Το νερό, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φροντίζει για την ενυδάτωση του οργανισμού μας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο υπό συνθήκες. 

Με το καλοκαίρι να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και τον υδράργυρο νΑ χτυπάει κόκκινο, είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε τις συνήθειες μας με τέτοιο τρόπο ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.

Πως ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Ένας από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με πονοκεφάλους, γενική δυσφορία, ανεξήγητη κόπωση κ.α.

Οι ειδικοί, αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης κατά την οδήγηση είναι παρόμοιες με αυτές της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά μας όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Κάθε επιβάτης ενός οχήματος, λοιπόν, που κυκλοφορεί μέσα στο λιοπύρι στους δρόμους των πόλεων, οφείλει να έχει μαζί του ένα μπουκάλι με νερό το οποίο θα τον δροσίσει.

Το αθώο, ωστόσο, μπουκάλι από «σύμμαχος» μας κατά τις μετακινήσεις μας, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ύπουλο εχθρό.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε πλαστικά μπουκάλια με νερό στο αυτοκίνητο; |  Σχολή οδηγών Γιαννούλης

Αυτό διότι ένα διαφανές μπουκάλι γεμάτο με νερό λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει τις ακτίνες του ήλιου σε ένα σημείο της καμπίνας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σπίθα. Αυτή στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε πυρκαγιά, θέτοντας σε τεράστια κίνδυνο τόσο εμάς όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με αυτό το εφιαλτικό σενάριο έχουν κρούσει δεκάδες φορές τα Πυροσβεστικά Σώματα πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

 

Viral Βίντεο: Ετσι πιάνει ΦΩΤΙΑ το αυτοκίνητό σου από ένα πλαστικό μπουκάλι  νερό. - Koolnews.gr

Κρίνεται, λοιπόν, απαραίτητο να μην αφήνουμε το μπουκάλι σε χώρους της καμπίνας που είναι εκτειθειμένα στις ακτίνες του ήλιου όπως είναι για παράδειγμα το κάθισμα του συνοδηγού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ένα αυτοκίνητο που δεν βρισκεται σε ασφαλές σημείο μπορεί να μας βλάψει και με άλλον τρόπο: 

Όταν έχουμε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα και αναγκαστούμε να φρενάρουμε ξαφνικά και απότομα, τα αντικείμενα που είναι «χαλαρά» μέσα στο αυτοκίνητο πολλαπλασιάζουν το βάρος τους και μετατρέπονται σε επικίνδυνα αντικείμενα που μπορούν να χτυπήσουν τον οδηγό ή τους επιβάτες.

Επί παραδείγματι, όταν φρενάρουμε με 60 χλμ./ώρα, ένα μπουκάλι ενός λίτρου θα μας χτυπήσει με δύναμη ισοδύναμη με 60 κιλά. Για αυτό και πρέπει να το μεταφέρουμε στην θήκη των πάνελ των θυρών, το ντουλαπάκι του συνοδηγού ή σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μπουκάλι νερού που υποβάλλεται σε υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την αναπαραγωγή για βακτηρίδια, ειδικά αν έχουμε ήδη πιει από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]