Έχει και εδώ τριγύρω παραλίες για το Δεκαπενταύγουστο

13 Αυγούστου 2023

Έχει και εδώ τριγύρω παραλίες για το Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα θα περάσεις καλύτερα..!

Ψάχνεις για την ιδανική παραλία για μια μονοήμερη εκδρομή, κοντά στην Αθήνα μιας και έμεινες εδώ για το Δεκαπενταύγουστο;

Ο περισσότερος κόσμος αποφασίζει να φύγει για διακοπές, τις κοντινές μέρες του Δεκαπενταύγουστου, είναι λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία να απολαύσεις τις παραλίες που έχει εδώ τριγύρω η Αθήνα, μιας και η έλλειψη πολυκοσμίας θα τις κάνει να μοιάζουν πιο δελεαστικές

Εγώ θα σου προτείνω τις καλύτερες παραλίες που έχω ξεχωρίσει και ελπίζω να πάρεις την σωστή απόφαση και να περάσεις τέλεια.

Φεύγοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα μπορεί να συναντήσεις παραλίες – διαμάντια που θα σου μείνουν αξέχαστα. Άλλες είναι περισσότερο γνωστές και άλλες όχι αλλά πολλές από αυτές είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Μυλοκοπή η εξωτική παραλία μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Η Μυλοκοπή απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο. 

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Είναι μια διπλή παραλία, η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

Η εξωτική παραλία που βρίσκεται μία ώρα από την Αθήνα

Στην ουσία η παραλία χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά.

Λουτράκι: Η παραλία Μυλοκοπή | Loutraki 365

Η Μεγάλη Μυλοκοπή, τώρα, έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό. Είναι ιδανική για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο ή για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα θαλάσσης, νερό, καφέ, φαγητό και εξοπλισμό ψαρέματος.

Μπορείς να φτάσεις εύκολα με δικό σου αυτοκίνητο φτάνοντας πρώτα στο Λουτράκι. Αν ακολουθήσεις την Επαρχιακή Οδό Λουτρακίου – Περαχώρας, πριν το χωριό Περαχώρα, θα δεις πινακίδες προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Συνεχίζεις στην Επαρχιακή Οδό Περαχώρας – Λίμνη Βουλιαγμένης για περίπου 3 χιλιόμετρα. Πριν τη διασταύρωση προς τη λίμνη, θα δεις πινακίδα Προς Μυλοκοπή, όπου μετά από λίγο θα φτάσεις στην παραλία.

Σκαλωσιά: Η ονειρεμένη παραλία… “να την πιείς στο ποτήρι”

Σκαλωσιά: Μερικά χιλιόμετρα μετά τη Μυλοκοπή θα βρείς μία ήσυχη και πεντακάθαρη παραλία. Η παραλία έχει βότσαλο και η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά. Συμβουλή μουείναι να μείνεις μέχρι αργά το απόγευμα για να απολαύσεις το απίθανο ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να “βουτά” μέσα στη θάλασσα.

Σκαλωσιά: Η υπέροχη παραλία δίπλα στο Λουτράκι, κοντά στην Αθήνα

Θα τη βρεις σε μια μικρή παράκαμψη μόλις 15’ από το δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου  είναι ασφαλτοστρωμένο και μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι χωματόδρομος, άψογα διατηρημένος όμως, ώστε να μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί κάθε είδους όχημα.

Ο σύλλογος της περιοχής έχει χτίσει μια μεγάλη δέσμη σκαλοπατιών από θαλασσινές πέτρες, ώστε να μην αλλοιώνεται αισθητικά το φυσικό τοπίο, η οποία ενώνει την μεγάλη σε έκταση βοτσαλωτή παραλία με έναν χώρο στο ύψωμα της πλαγιάς που οδηγεί στη θάλασσα. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για να παρκάρεις το αυτοκίνητο.

Το βουνό σμίγει με τη θάλασσα και ο ήχος των τζιτζικιών με τον παφλασμό των κυμάτων. Είναι ιδανική τόσο για παρέες ή ζευγάρια όσο και για οικογένειες.

Το τοπίο ολοκληρώνεται  με το καταπράσινο ολόγυρα και τους επιβλητικούς βράχους που ξεπηδούν από τη θάλασσα !! Αναρωτιέσαι που μπορεί να υπάρχει τόση ομορφιά;

Η ατελείωτη Ψάθα που μοιάζει με νησί

Η Ψάθα βρίσκεται στη Δυτική Αττική και πρόκειται για μια τεράστια παραλία 2,5 χιλιομέτρων. Και αν έχει τύχει και δεν έχεις βρεθεί εκεί, μάλλον πρέπει να το κάνεις με την πρώτη ευκαιρία. Η Ψάθα είναι μια παραλία για όλα τα γούστα που σίγουρα θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και όχι μόνο για μια φορά.

Ψάθα Αττικής

Πολλοί λένε ότι η παραλία Ψάθα μοιάζει με νησί και όχι άδικα. Ίσως είναι το μέγεθός της, ίσως η αφράτη άμμος ή και το σκηνικό γύρω στην περιοχή. Η παραλία Ψάθα απέχει κάτι περισσότερο από 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι ένα κρυφό για πολλούς διαμάντι.

Η Ψάθα σχηματίζει έναν καταγάλανο κόλπο με το πλεονέκτημα ότι διαθέτει δέντρα για φυσική σκιά όλες τις μέρες του χρόνου. Βάλε την παραλία Ψάθα στο πρόγραμμά σου και πάρε μαζί ό,τι μπορεί να χρειαστείς για να απολαύσεις τον ήλιο να βυθίζεται μέσα στη θάλασσα το δειλινό. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις ξανά σε αυτή τη γωνιά της Αττικής.

Βόλτα στο Πόρτο Γερμενό

Αν βρεθείς για μπάνιο στην παραλία Ψάθα, μπορείς να το συνδυάσεις με βόλτα στο Πόρτο Γερμενό. Εκεί μπορείς να κάνεις στάση και να πιεις τον καφέ σου σε όμορφα μαγαζιά αλλά και να φας φρέσκο ψάρι σε κάποια ταβέρνα.

Πόρτο Γερμενό

Το Πόρτο Γερμενό είναι το ιδανικό μέρος για μονοήμερη εκδρομή δίπλα στην Αθήνα. Είναι δίπλα μας, μόλις μια ωρίτσα και κάτι απόσταση και έχει ένα χαρακτηριστικό. Είναι για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Από ζευγάρια και παρέες μέχρι οικογένειες. Οι παραλίες της περιοχής είναι από αυτές που σε καλούν να βρέξεις από νωρίς τα πόδια σου καθώς τα νερά είναι συνήθως ζεστά.

Το Πόρτο Γερμενό είναι ένας ήρεμος παραθεριστικός οικισμός στη Δυτική Αττική που προσφέρει παραλίες για όλα τα γούστα. Οργανωμένες, ερημικές, για οικογένειες ή και για παρέες που τους αρέσουν οι ρακέτες. Διαλέγεις και παίρνεις!

Προσήλι, η παραλία όνειρο που θυμίζει εξωτικό σκηνικό..

Η παραλία Προσήλι βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Γερμενό περίπου 63 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Είναι μια ιδανική παραλία για οικογένειες και όσους θέλουν ένα ήσυχο μέρος για να περάσουν την Κυριακή τους ή να κάνουν μια μονοήμερη. Το Προσήλι, είναι η παραλία όνειρο που θυμίζει εξωτικό σκηνικό.. Πεντακάθαρα καταγάλανα νερά σε κρύα θερμοκρασία, μπλέκονται με το πράσινο της κατάφυτης έκτασης που την περικλείει, δημιουργώντας μια πραγματικά ονειρική εξωτική εικόνα. 

Πόρτο-Γερμενό-Προσήλι

Στο Προσήλι θα βρεις ψιλό βοτσαλάκι και κρυστάλλινα νερά, πολύ καθαρά με χρώμα γαλαζοπράσινο. Φυσικά τα δέντρα είναι ότι καλύτερο. Η σκιά τους είναι ό,τι πρέπει για να μείνεις εκεί το μεσημέρι.  Μπορείς δηλαδή να διαλέξεις ποιο θες να σου προσφέρει τη σκιά του για να απολαύσεις τη θάλασσα και τον ήλιο.

Η παραλία με τα γαλανά νερά και τα φουντωτά δέντρα δίπλα στην Αθήνα

Το Προσήλι είναι προστατευμένο από τους βοριάδες. Και αυτό δεν είναι συνηθισμένο για άλλες παραλίες της περιοχής όπου συχνά τα κύματα δε σε αφήνουν να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου. Ένα μπουκάλι νερό, μπόλικα σνακ, ένα καλό βιβλίο και η θετική σου διάθεση είναι ακριβώς ο, τι χρειάζεται να έχεις μαζί σου καθώς πηγαίνεις να βουτήξεις στο Προσήλι. Για όλα τα υπόλοιπα έχει προνοήσει η ίδια η φύση.

Πόρτο-Γερμενό-Προσήλι

Για να καταφέρεις να φτάσεις στην παραλία Προσήλι, ξεκινώντας απ’ την Αθήνα ακολούθησε την Αττική Οδό μέχρι την έξοδο που υποδεικνύει η ταμπέλα Ελευσίνα- Θήβα και ύστερα διάνυσε την διαδρομή προς τα Βίλια.

Πόρτο-Γερμενό-Προσήλι

Στη συνέχεια κινήσου προς την κατεύθυνση του Αλεποχωρίου, και κάνε δεξιά στροφή για την Ψάθα. Το Πόρτο Γερμενό σε περιμένει λίγα χιλιόμετρα και μπόλικες στροφές μετά, περνώντας απ’ τις τρεις παραλίες του και διασχίζοντας περίπου 3 χιλιόμετρα ακόμα βορειοδυτικά θα βρεθείς στον προορισμό σου.

Πόρτο-Γερμενό

Πού να κάνεις στάση για φαγητό

Το Πόρτο Γερμενό εκτός απ’ τις υπέροχες παραλίες του, είναι επίσης γνωστό και για το καλό φαγητό των παραθαλάσσιων εστιατορίων του. Ολόφρεσκα ψάρια και γεύσεις σπιτικού φαγητού, για όσους προτιμούν το κρέας, σε περιμένουν να τα απολαύσεις σε παραδοσιακά ταβερνάκια με θέα λίγο ακόμα θάλασσα προτού την επιστροφή στην πόλη, αν δεν είσαι εσύ ο οδηγός μην ξεχάσεις την συνοδεία του άκρως καλοκαιρινού ούζου. Ο καλύτερος επίλογος μιας εκδρομικής μέρας.

Γενικώς οι παραλίες της Αττικής που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή αποτελούν τις ιδανικές επιλογές για μονοήμερη εκδρομή. Για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να γεμίσεις ξανά μπαταρίες. Δοκίμασέ το!

Αλθέα ένας επίγειος παράδεισος δίπλα σου, η παραλία που πραγματικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολλές “νησιώτισσες».

Σκηνικό απόλυτης απόδρασης: 45 λεπτά απ' την Αθήνα θα βρεις την θεϊκή παραλία που θυμίζει Λευκάδα (Pics)

Αλθέα, τιρκουάζ νερά 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα

Τι θα έλεγες να πήγαινες, σε μια παραλία που θα έμοιαζε με νησί αλλά θα χρειαζόσουν μόνο 40 λεπτά για να φτάσεις εκεί; Υπάρχει μία που είναι αυτό που ψάχνεις μιας και τα τιρκουάζ νερά της θυμίζουν κάτι από Ιόνιο, ένα παραδεισένιο μέρος μια ανάσα μακριά από την Αθήνα.

Ξεκινάς με το αυτοκίνητό σου από το κέντρο της Αθήνας και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να φτάσεις στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου. Από εκεί και πέρα έχεις μπροστά σου έναν τιρκουάζ παράδεισο που σε περιμένει να δροσιστείς. Θα σηκώνεις πού και πού το βλέμμα, θα κοιτάς τη νησίδα του Ντούνη απέναντι και θα διπλοτσεκάρεις για να βεβαιωθείς πως παραμένεις εντός νομού Αττικής, πως είσαι ακόμα στο Σαρωνικό..

Κι αυτό γιατί οι διαμένοντες στο κλεινόν άστυ έχουν μια εξαιρετική επιλογή για να νιώσουν πως είναι σε νησί… χωρίς να είναι. Μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένας επί γης παράδεισος, που θα σε κάνει να βιώσεις την απόλυτη απόδραση από την καθημερινότητα. Να νιώσεις πως μεταφέρθηκες κάπου στο Ιόνιο…

Σκηνικό απόλυτης απόδρασης: 45 λεπτά απ' την Αθήνα θα βρεις την θεϊκή παραλία που θυμίζει Λευκάδα (Pics)

Τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά της σου γαληνεύουν το «μέσα» σου και σε προκαλούν να βουτήξεις και γιατί να αντισταθείς άλλωστε;

Παραλία Αλθέα: Τιρκουάζ νερά 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα

 Οι κάτοικοι του τοπικού οικισμού ξέρουν καλά πόσο τυχεροί είναι που διαθέτουν τέτοιο «στολίδι» στα πόδια τους και το προσέχουν σαν τα μάτια τους. Η παραλία ξεχωρίζει και για την καθαριότητά της, ενώ είναι και αρκετά ήρεμη, αφού όσοι την προτιμούν έχουν μάθει πως εκεί σέβεσαι τον εαυτό σου και τους γύρω σου, πως εδώ προέχουν η χαλάρωση και ξεκούραση. Μην ξεχάσεις επίσης να έχεις προμήθειες σε σνακ, νερά και τα συναφή καθώς και ομπρέλα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. 

Πώς θα φτάσεις ως εκεί; Οδηγώντας προς το Σούνιο από Αθήνα, έχε στο μυαλό σου ότι θα δεις την εκκλησία Αγία Μαρίνα και μετά περιμένεις να δεις, μια ταμπέλα με το όνομα Αλθέα. Εκεί θα δεις ένα δρομάκι. Το δρομάκι που σε οδηγεί στον μικρό παράδεισο. Για την ακρίβεια νωρίτερα σε οδηγεί σε έναν μικρό χώρο πάρκινγκ που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου. Η παραλία διαθέτει μερικά σκαλάκια που σε οδηγούν στην αμμουδιά. Από αυτή τη σκάλα η παραλία συνηθίζεται να αποκαλείται και «Σκαλάκια».

Σκηνικό απόλυτης απόδρασης: 45 λεπτά απ' την Αθήνα θα βρεις την θεϊκή παραλία που θυμίζει Λευκάδα (Pics)

Παραλία Σαράντη Ένα μέρος γαλάζιας ηρεμίας

Αν έχεις την διάθεση για μια λίγο πιο μακρινή εκδρομή η παραλία Σαράντη της Βοιωτίας πρέπει σίγουρα να μπει ως πλάνο στα σχέδια σου γι’ αυτό το καλοκαίρι. Η 1 ώρα και τα 45 λεπτά που την χωρίζουν άλλωστε απ’ την Αθήνα, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο στην μακρά λίστα των προτερημάτων της, ως μέρος για να ταξιδέψεις ημερησίως και να βουτήξεις. Γιατί όμως να αποφασίσεις να επισκεφτείς αυτήν την παραλία; Διάβασε και ετοίμασε μια τσάντα με τα βασικά. Μπήκες αμάξι και… καλές βουτιές.

Βοιωτία- Σαράντη

Με το που πατήσεις το πόδι σου σ’ αυτόν τον μικρό κολπίσκο, θα βρεθείς να περπατάς πάνω σε ψιλό βότσαλο με ολόλευκους χρωματισμούς, που ντύνει όλη της την ακτή, με κάποια διάχυτα σημεία με άμμο. Το κατάφυτο, με πλήθος από δέντρα, περιβάλλον που περιτριγυρίζει την παραλία θα σου προσφέρει απλόχερα την φυσική σκιά του, δίνοντας στο μέρος την πολυπόθητη ανάσα δροσιάς απ’ τη ζέστη του καλοκαιριού που αναζητάς στην ακρογιαλιά του. Γι’ αυτό μπορείς άφοβα να αφήσεις την ομπρέλα σου στο σπίτι, παρότι δεν έχει οργανωμένες υποδομές.

Βοιωτία-Σαράντη

Η θάλασσα που θα κολυμπήσεις, θα σε εντυπωσιάσει με την απόχρωση της, η οποία και θα σε μεταφέρει νοητά στις μοναδικές παραλίες των κυκλαδίτικων νησιών, αν και θα είσαι στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου. Τα βραβευμένα με γαλάζια σημαία νερά της, εκτός από κρυστάλλινα είναι και προστατευμένα απ’ τον άνεμο λόγω των ψηλών βουνών που την περιβάλλουν, για τον λόγο αυτό η εξόρμηση εξπρές που απολαμβάνεις είναι κατάλληλη για σύσσωμη την οικογένεια, ανεξαρτήτου της ηλικίας των μελών που την απαρτίζουν. Αν κινηθείς προς την αριστερή μεριά θα ανακαλύψεις και την αμμώδη παραλία του Κάμπινγκ της περιοχής, που φημίζεται για τα καθαρά δροσερά νερά της.

Παραλία Σαράντη - Βοιωτία: Μονοήμερη εκδρομή σε μιαγαλάζια όαση

Ο πανέμορφος αυτός κόλπος είναι εδώ και κάποια χρόνια, ο τόπος κατοικίας δύο χελωνών καρέτα-καρέτα. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, μήπως ανταμώσουν οι δρόμοι σας, όσο θα βρίσκεσαι εκεί.

Παραλία Σαράντη - Βοιωτία

Η παραλία Σαράντη ανήκει στο νομό Βοιωτίας και την χωρίζουν περίπου 140 χιλιόμετρα απ’ το κέντρο της Αθήνας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, αφού περάσεις την πόλη της Θήβας, σου μένουν ακόμα 50 χιλιόμετρα για να φτάσεις. Συνεχίζοντας, λίγο μετά απ’ το χωριό Πρόδρομος, με διαδρομή 7 χιλιομέτρων σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο θα βρεθείς σε αυτήν την γραφική παραλία. Το τελευταίο μισάωρο της διαδρομής θα συναντήσεις στροφές. Για οποιαδήποτε απορία έχεις για το ταξίδι σου, μπορείς πάντα να συμβουλευτείς τους χάρτες της Google για βοήθεια.

Βοιωτία-Σαράντη

Σε πολύ κοντινή απόσταση απ’ την παραλία υπάρχει δωρεάν δημόσιο υπαίθριο πάρκινγκ για να αφήσεις το αυτοκίνητο σου, άρα η στάθμευση δεν θα είναι ένα θέμα που θα σε απασχολήσει.

Πού να φας εκεί

Αφού απολαύσεις τις βουτιές σου, είναι η ώρα να απολαύσεις και το φαγητό σου. Στο κεντρικό δρόμο του οικισμού Σαράντη, κατά μήκος της παραλίας, θα βρεις μια ποικιλία από ταβερνάκια που έχουν την θάλασσα σε απόσταση αναπνοής απ’ τα τραπέζια τους. Προτίμησε σίγουρα να δοκιμάσεις πιάτα με βάση τους το ψάρι, αφού το μικρό λιμάνι της περιοχής το οποίο προμηθεύει καθημερινά τα καταστήματα με τις τράτες του, σου εγγυάται πως ο,τι κι αν φας θα είναι σίγουρα ολόφρεσκο.

Παραλία Σαράντη

Η παραλία Σαράντη έχει καταφέρει να παραμείνει ένα κρυφό υδάτινο ησυχαστήριο, το οποίο για πολλά χρόνια προτιμόνταν κατεξοχήν από ντόπιους κατοίκους, που παραθέριζαν στην ακτή της απολαμβάνοντας τη θάλασσα και τη χαλάρωση. Κάτι θα ήξεραν εκείνοι παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]