Ρεκόρ Γκίνες: Στα 31 του ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

12 Αυγούστου 2023

Ο Μπόμπι – ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo έχει κλείσει ήδη τα 31 του χρόνια, γεννημένος στις 11 Μαΐου του 1992 και είναι επισήμως ο «γηραιότερος εν ζωή σκύλος», σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Στις 9 Ιανουαρίου 2023 ο Μπόμπι ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο και ο γηραιότερος σκύλος στην ιστορία καταγραφής του  Ρεκόρ Γκίνες.

Bobi, the World's Oldest Dog Is 30 - YouTube

Το τετράποδο που ζει στην περιοχή Λεϊρία της Πορτογαλίας, την ημέρα των γενεθλίων του απόλαυσε ένα «πολύ παραδοσιακό» γενέθλιο πάρτι στην οικογενειακή φάρμα όπου γεννήθηκε στο χωριό Conqueiros.

Στο πάρτι παρευρέθηκαν  100 άτομα, φίλοι και γείτονες από διεθνή μέσα ενημέρωσης, μερικά από τα οποία ήρθαν από ξένες χώρες για για συμμετάσχουν στα γενέθλια που σημειώνουν ρεκόρ, φέρνοντας ιστορίες, δώρα και αναμνηστικά για τον εορτασμό αυτού του ιστορικού γεγονότος.

Καθώς ο Μπόμπι υποδεχόταν τους καλεσμένους του, ο ιδιοκτήτης του είχε μερικά από τα αγαπημένα του φαγητά όπως είναι η σαρδέλες και σέρβιρε στους παρευρισκόμενους προς τιμήν του.

Bobi, the world's oldest dog, celebrates 31st birthday | CNN

Τοπικά κρέατα και ψάρια σέρβιραν στους επισκέπτες, αλλά και στον Μπόμπι, ο οποίος τρώει ότι καταναλώνουν οι ιδιοκτήτες του – και όχι σκυλοτροφή.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «New York Post» ο ιδιοκτήτης του σκύλουΛεονέλ Κόστα, «πολλοί δημοσιογράφοι και άνθρωποι ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο για να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Μπόμπι».

Τα μέλη της οικογένειας πιστεύουν ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι το γεγονός ότι ζούσε πάντα στην εξοχή σ’ ένα ήσυχο περιβάλλον. Ο ιδιοκτήτης του τον περιγράφει ως «μοναδικό στο είδος του» και εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο Μπόμπι θα κάνει απογόνους.

Η ηλικία του Μπόμπι έχει επαληθευτεί από τη «SIAC», μια βάση δεδομένων για κατοικίδια που έχει εγκριθεί από την πορτογαλική κυβέρνηση και τη διαχειρίζεται η Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων.

Ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου για τον γηραιότερο εν ζωή σκύλο ήταν ο Σπάικ, ο οποίος έζησε 23 χρόνια και 7 ημέρες, όπως επιβεβαιώθηκε στο Οχάιο στις 7 Δεκεμβρίου του 2022.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]