Χανιά: Κύκλωμα εμπορίας βρεφών με προεκτάσεις και στο Αγρίνιο

9 Αυγούστου 2023

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει γνωστός γυναικολόγος  ο οποίος φέρεται πως είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών με έδρα την Κρήτη.

Γνωστός γυναικολόγος ο οποίος ασχολείτο με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών με έδρα τα Χανιά της Κρήτης, που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σύμφωνα με πληροφορίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και το Αγρίνιο.

Κύκλωμα γιατρών έκανε εμπορία βρεφών για 120.000€ το κεφάλι- Έδρασαν και  στο Αγρίνιο

Ο γυναικολόγος σύμφωνα με πληροφορίες που συνελήφθη μαζί με 7 ακόμα άτομα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, είχε μπει στο στόχαστρο τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Το εν λόγω κύκλωμα φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και έναντι αμοιβής και ειδικότερα έναντι μηνιαίου μισθού τις χρησιμοποιούσε είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το κύκλωμα παράλληλα έβρισκε ζευγάρια τα οποία ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και ερχόταν σε επαφή με τον γιατρό που ασχολούνταν με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά και τα έπειθε να προβούν σε παράνομη υιοθεσία.

Άτεκνα ζευγάρια, μοναχικοί άντρες ή ομόφυλα ζευγάρια οι «πελάτες»

Ενδεικτικό της έκτασης της παράνομης δράσης της κλινικής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι ότι προσέρχονταν για απόκτηση τέκνου ζευγάρια από όλο τον κόσμο ή μοναχικοί άνδρες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις απόκτησης τέκνου, γνωρίζοντας ότι απευθυνόμενοι στην κλινική αυτή θα υπερκεραστούν τυχόν νομικοί, ηθικοί ή άλλοι σκόπελοι.

Μία Ρουμάνα και μία Γεωργιανή είχαν αναλάβει τον ρόλο «μεσιτριών» σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη ακόμα και στο εξωτερικό και εύρισκαν τις ευάλωτες οικονομικά γυναίκες, τις οποίες έπειθαν να παρανομήσουν.

Στις γυναίκες αυτές, από Ουκρανία, Ρουμανία, Μολδαβία, Γεωργία και Αλβανία, έταζαν χρήματα και τις πήγαιναν στα Χανιά, όπου άρχιζε ο Γολγοθάς τους. Τις έβαζαν σε σπίτια ελεγχόμενα από την οργάνωση και τις υπέβαλλαν σε σωρεία ιατρικών παρεμβάσεων και επεμβάσεων στην κλινική.

Παραποιούσαν τα στοιχεία στις καταχωρίσεις ωοληψιών, τους ιατρικούς φακέλους, έβρισκαν γυναίκες για να κάνουν εικονικούς γάμους και είχαν εντάξει στην εγκληματική οργάνωση δικηγόρους και συμβολαιογράφους για να φτιάχνουν τα εικονικά χαρτιά και να παίρνουν το «πράσινο φως» από τα δικαστήρια.

Έως και €120.000 το «κεφάλι»

Ο γυναικολόγος-εγκέφαλος της οργάνωσης είχε μοιράσει τους ρόλους στους συνεργούς του και οι αμοιβές τους για την εξεύρεση γυναικών μέχρι και την ολοκλήρωση των παράνομων γεννήσεων και υιοθεσιών ξεκινούσε από 300 ευρώ και έφτανε τις 5.000 ευρώ.

Το κόστος για τους παραγγέλλοντες γονείς ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας που υλοποιούνταν στην κλινική υποβοηθούμενης μητρότητας ανερχόταν στις περισσότερες περιπτώσεις από 70.000 έως 100.000 ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνονται οι μηνιαίες καταβολές αποζημίωσης παρένθετης εκ μέρους του ενδιαφερόμενου γονέα), εκ των οποίων το 70% αφορά σε καθαρό κέρδος του κέντρου, ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών καταγράφηκε και κόστος που έφτανε στις 120.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ανά περίπτωση προέβαιναν σε τέλεση πλήθους επιπλέον επιμέρους εγκληματικών πράξεων, με σκοπό τον πορισμό υπέρογκου παράνομου οικονομικού οφέλους, με την παράδοση παιδιού στην ενδιαφερόμενη πλευρά (οικογένειες ή μοναχικούς άνδρες ή ομόφυλα ζευγάρια). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αμοιβή που ελάμβαναν προς τούτο έφθανε μέχρι τις 120.000 ευρώ ανά περιστατικό.

Τουλάχιστον 6 άτομα φέρεται να εμπλέκονται

Όπως επισημαίνει το Flashnews.gr στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 6 άτομα, δυο εξ αυτών γιατροί ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φαίνεται να ήταν και εργαζόμενοι του κέντρου υποβοηθούμενων αναπαραγωγών.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης 8/8/2023 είχαν προσαχθεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]