Δροσερός και ηλιόλουστος καιρός με ισχυρούς ανέμους

9 Αυγούστου 2023

Δρόσισε ο καιρός κάτι που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Δροσερός και ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός, με την Αθήνα να μην βλέπει θερμοκρασίες πάνω από 25-32 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερη

 Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως και την Τρίτη 15 Αυγούστου, θα είναι οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει από σήμερα Τετάρτη και θα κυμαίνεται μετά από πολλές πολλές ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Αυτές οι ημέρες, αυτή η εβδομάδα θα είναι οι πιο δροσερές του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου».

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ανέμους από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Από Παρασκευή θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το μελτέμι αναμένεται να κρατήσει για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για καύσωνα μέχρι τις 23 Αυγούστου, ωστόσο φαίνεται να ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία από τις 17-18 Αυγούστου, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]