O οδηγός του σκάφους υπεύθυνος για τον θάνατο της εκδότριας

6 Αυγούστου 2023

O οδηγός του σκάφους υπεύθυνος για τον θάνατο της εκδότριας, ήταν υπό την επήρεια ουσιών

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εισαγγελικής υπηρεσίας του Σαλέρμο Τζιουζέπε Μπορέλι.

sygroysh-skafon-italia-ekdotria-hp

Νέες εξελίξεις προκύπτουν για την ναυτική τραγωδία στο Αμάλφι στην οποία έχασε τη ζωή της η Adrienne Vaughan πρόεδρος του αμερικανικού εκδοτικού παραρτήματος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, περισσότερου γνωστού για την έκδοση των βιβλίων «Harry Potter».

Σε ένα τρομακτικό δυστύχημα, στιγμές του οποίου καταγράφηκαν στην κάμερα, η 45χρονη Adrienne Vaughan έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια του συζύγου και των παιδιών της -με τους οποίους έκανε διακοπές στην Ιταλία- μετά από σύγκρουση ενός ταχύπλοου και ενός ιστιοφόρου.

Ο άντρας της τραυματίστηκε, όχι όμως τα δυο παιδιά τα οποία υποστηρίζονται από ψυχολόγους. Στην Ιταλία μετέβησαν ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών για να τα προσέχουν όσο ο πατέρας τους θα νοσηλεύεται.

Θετικός στην κοκαΐνη ή μεθυσμένος ο χειριστής του ιστιοφόρου;

Νεότερα στοιχεία για το δυστύχημα φανερώνουν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου το οποίο χτύπησε με το ιστιοφόρο σκοτώνοντας τη Vaughan ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο χειριστής του ιστιοφόρου, ένας 30χρονος από την Καμπανία, βγήκε θετικό στα τοξικολογικά τεστ και όλα δείχνουν ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 30χρονος skipper, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για ανθρωποκτονία. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εισαγγελικής υπηρεσίας του Σαλέρμο Τζιουζέπε Μπορέλι.

Παρά ταύτα, σε αυτό το δημοσίευμα τονίζεται ότι οι Αρχές έχουν μια κατάθεση αυτόπτη, ο οποίος δήλωσε ότι ο 30χρονος «έκανε εμετό» και «έμοιαζε να είναι πολύ μεθυσμένος». Κατά τη Daily Mail, οι τοξικολογικές δεν έχουν ακόμη δείξει αν ήταν μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών.

«Ω θεέ μου» -Μέσα σε δευτερόλεπτα το γλέντι μετατράπηκε σε θρήνο

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ιστιοφόρο είχε νοικιάσει μια αμερικανική οικογένεια, για να γιορτάσουν τον γάμο ενός ζευγαριού. Από τις εικόνες πάνω από το ιστιοφόρο “Tortuga” φαίνεται ότι η μουσική ξαφνικά χαμηλώνει, οι χοροί και τα γέλια σταματούν και ακολουθεί αναστάτωση. «Ω θεέ μου» ακούγεται να φωνάζουν αρκετοί επιβαίνοντες, καθώς κοιτάζουν στα αριστερά του ιστιοφόρου το κατεστραμμένο ταχύπλοο. Ήταν η στιγμή που η γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία.

Η Daily Mail επισημαίνει ότι στο ιστιοφόρων που έχει μήκος 130 ποδών (40 μέτρων) επέβαιναν 85 καλεσμένοι.

Πώς έγινε η τραγωδία -Χτυπήθηκε από την προπέλα η 45χρονη

Η τετραμελής οικογένεια, από τη Νέα Υόρκη, είχε νοικιάσει ένα ταχύπλοο σκάφος 9 μέτρων στο χωριό Νεράνο, νότια της Νάπολης, όταν το σκάφος συγκρούστηκε με ένα ιστιοφόρο 40 μέτρων. Στο δεύτερο σκάφος, με την ονομασία Tortuga, επέβαιναν περίπου 85 άτομα που γιόρταζαν έναν γάμο, μεταξύ των οποίων ήταν Αμερικανοί και Γερμανοί, όπως αναφέρει το CNN.

Ο Μπορέλι τόνισε ότι το δυστύχημα έγινε όταν η Vaughan έκανε ηλιοθεραπεία μπροστά στο ταχύπλοο και πως πετάχτηκε στο νερό την ώρα της σύγκρουσης. Στη συνέχεια χτυπήθηκε από την προπέλα επανειλημμένα. Ο Μπορέλι, σύμφωνα με τη Daily Mail, αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τα τραύματά της.

Βίντεο που φέρεται να γυρίστηκε από καλεσμένο στην δεξίωση μετά τον γάμο αποτυπώνει ορισμένες από τις σοκαριστικές στιγμές: η μουσική ξαφνικά σταματά, γιατί κάτι φαίνεται πως είχε χτυπήσει το ιστιοφόρο. Στη συνέχεια, η κόρη της Vaughan φαίνεται να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ οι επιβαίνοντες πετούν ένα σωσίβιο, την ώρα που ορισμένοι εξ αυτών ακούγονται να αναφωνούν «Θεέ μου».

Όταν έφτασαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περίπου στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα είχε ήδη πεθάνει, σύμφωνα με τις αναφορές.

Σε σοκ τα παιδιά της Vaughan

Ο σύζυγος της Vaughan, Mike White ο οποίος υπέστη τραύματα στα άκρα, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ravello και

υπεβλήθη σε χειρουργείο στον αριστερό του ώμο. Σε ό,τι αφορά τα δύο παιδιά του ζευγαριού, η 14χρονη Leanna και ο 11χρονος Mason, αναφέρεται πως δεν υπέστησαν κάποια σωματική βλάβη, αλλά βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Ο σύζυγος της Vaughan και τα παιδιά της μετά το σοκαριστικό δυστύχημα

Το περιστατικό αναφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αλλά η σορός της Vaughan δεν είχε αναγνωριστεί επίσημα μέχρι το πρωί της Παρασκευής, όπως αναφέρει ο Guardian.

Δεν ήταν άμεσα σαφές γιατί το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε η Vaughan και η οικογένειά της συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές στο Σαλέρνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό της, με τους ανακριτές να ανακρίνουν μάρτυρες.

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος» – Ποια ήταν η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου των βιβλίων «Harry Potter»

Η 44χρονη Vaughan είχε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις επιχειρήσεις από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είχε εργαστεί μεταξύ άλλων στις εταιρείες Disney Books και Oxford University Press, προτού ενταχθεί στην Bloomsbury το 2020 ως εκτελεστικός εκδότης και COO. Ένα χρόνο αργότερα προήχθη σε πρόεδρο, ενώ διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αμερικανών Εκδοτών.

«Η Adrienne Vaughan ήταν μια ηγέτιδα με εκθαμβωτικό ταλέντο και μεταδοτικό πάθος και είχε βαθιά αφοσίωση στους συγγραφείς και τους αναγνώστες», αναφέρεται σε κοινή δήλωση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, Julia Reidhead, και της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου, Maria A Pallante. «Πάνω απ’ όλα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και όσοι από εμάς είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί της θα είμαστε για πάντα τυχεροί», κατέληξε η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]