Μέχρι το μεσημέρι οι βροχές με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις 

6 Αυγούστου 2023

Μέχρι το μεσημέρι οι βροχές με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στη βόρεια και δυτική Ελλάδα-Μεγάλη προσοχή σε παραλίες και παραθαλάσσιες περιοχές

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η πρόσκαιρη κακοκαιρία και σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου, με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις να πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις προμεσημβρινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 36 και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Άμεσα η περιοχή Κέρκυρας – Παξών

Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία

Από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία

Από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία.

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τη  Δευτέρα - CNN.gr

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα συνεχιστούν οι βροχές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, με την θερμοκρασία όμως σε πτώση, που θα γίνει πιο αισθητή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων κυρίως στο Αιγαίο.

Προβλήματα σε Κέρκυρα – Εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους πολίτες στην Κεφαλονιά

Σε απεγκλωβισμό δέκα ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην παραλία Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, λιμενικό σκάφος και ιδιώτες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην παραλία Αγίου Γεωργίου. Η περιοχή της Κασσιόπης είναι χωρίς ρεύμα αφού εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.

Έπεσαν λάσπες, πέτρες και φερτά υλικά λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Καρυά της Βόρειας Κεφαλονιάς. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και λίγη ώρα αργότερα η πολιτική προστασία και ειδικά χωματουργικά άνοιξε τον δρόμο.

Παράλληλα, στα Σύβοτα επικράτησε αναστάτωση επειδή άρχισε έντονη βροχόπτωση και ενισχύθηκε ο άνεμος. Φοβήθηκαν μην έρθει μπουρίνι και οι καταστηματάρχες άρχισαν να μαζεύουν ομπρέλες και ό,τι άλλο μπορούσαν.

Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός στη Δυτική Μακεδονία, με αστυνομία και πυροσβεστική να είναι επί ποδός, καθώς και μηχανήματα για το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]